Boles žaludku

Dobrý den. Třetí den mě trápí bolest žaludku. Resp. mě žaludek hodně tlačí, jako bych tam měla nějaký kámen. Jde o horní část žaludku, možná až přechod jícnu. Nezvracím, ani nemám pocit na zvracení, žádné pálení žáhy nebo křeče... Chuť k jídlu mám normální. Bolest je mírnější, když ležím na zádech. Při lehu na kterémkoliv boku, už tlak na žaludku zase pociťuju. Bolest se zhorší i při hlubším nádechu nebo při chůzi - otřesy žaludku. Bolí mě to i při mírném zatlačení ruky na žaludek. V předchozích 14ti dnech jsem brala léky na bolesti v bederní části zad - Nimesil, Myolastan a 10x infuze - fyz. roztok + 1%mesocain + Na salycilum + guajacuran. Mohlo by to souviset i s těmito léky? Bolest začala asi druhý den po dobrání léků. Ale mohlo by se také jednat jen o "pokažený" žaludek? Je mi jasné, že bych měla navštívit lékaře. Ale jak dlouho mohu asi čekat než tak učiním? Na jednu stranu tam nechci běžet hned s každým "píchnutím" ale na druhou stranu nechci nic zanedbat. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ačkoliv je Nimesil pro žaludek šetrnější než některé jiné léky proti bolestem, nedá se úplně vyloučit jeho negativní vliv. Praktický lékař může předepsat léky na zklidnění žaludku a v případě, že by významně nepomohly, indikovat pak gastroenterologické vyšetření. Zároveň doporučuji nedráždivou stravu.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x