Bolest

Dobrý večer, můj přítel má takový problém. Často si stěžuje po sexu na bolest varlat, po pár dnech to přestalo, ale nyní si stěžuje na bolest pod žaludem při ztopoření penisu.Napadla nás také alternativa, že noc předtím mu penis vydržel velmi dlouho ztopořen skoro 5 hodin s malými přestávkami. Nevíme si rady, proto budu velmi ráda za vaši odpověď...

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Kateřino. Podle výše uvedeného Váš přítel v onú noc nejspíš prodělal priapizmus (pokud byl bez bolesti, tak nejspíš neischemický). Kdyby se podobná situace zopakovala, nečekejte, až penis "oplaskne" sám, pokuste se ho ochladit - např. kostky ledu zabalené do utěrky. Pokud nedojde k zrelaxování penisu po ochlazení, vyhledejte co nejdříve lékaře - urologa. Priapizmus vzniká spontánně bez zřejmé příčiny či po použití lokálního afrodiziaka, také může vznikat v důsledku léčby některými léky ( warfarin, heparin, erytropoetin, léky na tlak),či může být známkou různých vnitřních chorob (hematologické nemoci, urologické tumory), proto by měl být Váš přítel- pokud neužívá výše uvedené léky- podrobně vyšetřen. K bolesti varlat: pokud vznikli po nadměrné sexuální aktivitě, tak jde o normální jev. V opačném případě platí výše uvedené- je nutné odborné vyšetření.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: