Bolest

Už zhruba rok mě boli leva strana krku po cele delce ne porad někdy to trvá par dnu pak to zase třeba na týden přestane a takhle se to pořád opakuje mam pocit jako bych na te leve straně v krku něco mela poslední dobou se mi i špatne polyká tuha strava někdy me boli i jako cela leva tvář az pod vicku mam na te leve straně vytezene dvě stoličky někdy me ta dasen jako tlačí ale neboli myslela jsem že by to mohlo byt i od toho ale už dvakrát se mi stalo Ra sama bolest krku i na prave straně jednou se mi také stalo že mnou projela z ničeho nic takova slabost a nemohla jsem vůbec polknout ted poslední měsíc se mi ještě stává že me najednou začne dole v krku jakoby lochtat a cítím dušnost trvá to jen chvilku někdy dele a je to neprijemne byla jsem několikrát na Orl a sonu krku a v se prý v pořádku už nevím co mám dělat je to už rok a vůbec se to nelepsi ještě chci podotknout že se lecim se snizenou funkcí stitne žlázy prodělala jsem boreliozu a plicní chlamydie už jsem přemýšlela i nad tím jestli to třeba nemůže byt psychicke nebo třeba od páteře moc bych chtěla poradit kam bych se ještě mela obrátit a jaka připadne podstoupit vyšetření aby se problém vyresil mam dvě deti a mam strach a to nebyla třeba rakovina moc děkuji za Váš čas a odpověď

Odpověď odborníka:

Evo. Chápu, že dlouhotrvající bolest bez zjevné příčiny dokáže znepříjemnit život i vyvolat strach. Určitě si ale nedělejte zbytečné obavy a už vůbec ne z takových chorob jako rakovina. To je skutečně krajně nepravděpodobné, dle příznaků, které popisujete, nevidím žádný důvod se domnívat, že by mělo jít o nádorové onemocnění. Po internetu samozřejmě příčinu neodhalím, teoreticky přicházejí v úvahu různé příčiny - bolest může vycházet z krčních orgánů, být neurologického či stomatologického (zubního) původu, vycházet z pohybového aparátu (třeba z páteře, jak sama zvažujete) aj. Doporučila bych určitě navštívit Vašeho zubního lékaře (může být souvislost se zuby, které Vám byly vytrženy, či s jinou patologií v oblasti zubů a dásní), dále neurologa (kupř. tzv. zánět trojklanného nervu se může projevit velmi nepříjemnými bolestmi podobnými těm, které popisujete Vy). Pokud nebylo ještě provedeno, doporučila bych rentgenový snímek krční páteře. Konsultovala bych i s Vaším endokrinologem (či lékařem, který Vás léčí se štítnou žlázou), zda by příčinou nemohlo být zvětšení štítné žlázy. Psychická komponenta je jistě možná, ovšem mělo by se o tom uvažovat až po vyloučení všech možných tělesných příčin. Výsledky všech provedených vyšetření by měl kompletovat jeden lékař, nejlépe Váš praktický, který v případě trvajících nejasností provede rozvahu, jak postupovat dále. Věřím, že se Vaše potíže brzy vyřeší.

MUDr. Renata Lažanská
MUDr. Renata Lažanská

Specializace: Nefrologie
Pracoviště: IKEM, Klinika nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: