Bolest a bulka na varleti

Dobrý den, již osmým měsícem mne trápí každodenní problém. Tím problémem jsou dlouhodobé bolesti pravého varlete a pravého třísla současně s dosti silnou bolestí beder a kříže (také zejména na pravé straně). Na pravém varleti mám zároveň zatvrdlý úvar cca 4x2mm, který se během cca půl roku pravděpodobně nezvětšil. Na předkožce se mi udělaly v posledním měsíci 2 útvary obdélníkového tvaru (nejsou to pupínky) přitom sexuálně něžiji již skoro rok. bolesti semtam na pár hodin poleví, jinak jsou stálé. úleva se také na chvíli dostaví při zatížení organizmu (běhání, posilovna). Současně a to vždy před vyvrcholením (ejakulací) bolí pravý tříselní kanál. Prošel jsem již 2 urologické pracoviště. Mám za sebou vyšetření ultrazvuk varlat - negativní,ultrazvuk ledvin - pouze cysta 2mm, stěry na dermatovenerologii-negativní, moč - negativní, CT malé pánve - negativní, krevní obraz pouze neutropenie,testikulární markery před 4mi měsíci- negativní, kultivace ejakulátu - nalezena bakterie corynebacterium glucuronolyticum, předepsány antibiotika, nezabralo, vyšetření pohmatem - mírná varikokéla, není potřeba zásah. MOJE DOTAZY ZNÍ: 1) pakliže útvar na varleti není onkologického původu, co to může být. Podotýkám, že je to opravdu tvrdá bulka přímo na varleti cca v jeho středu, když pomalu sjedu prstem z "homogenního" varlete, narazím na tvrdý útvar, který není bolestivý. Chci pouze vědět, jaké jsou jiné možnosti, jelikož od lékaře jsem se to nedozvěděl, stejně tak jako na internetu jsem informaci nenašel. 2) je možné, že by moje problémy způsobovala zmíněná bakterie, nebo by mohly jít od beder? 3) Nikdo se mi nevyjádřil k problému bolestivého tříselného kanálku vždy před ejakulací (po ní již nebolí).4) mám předepsán Algifen Neo, v případě, že problémy budou přetrvávat nadále, mám to řešit neustále analgetiky, nebo je možné si nechat varle vyoperovat i pokud nejde o onkologický nález? 5) je možné, že by ultrazvuk nerozpoznal potencionální nádor na varleti (že by byl tak malý) Předem díky za informace, pochopím, když nebudou zodpovězeny v plné míře, nicméně jsem již opravdu zoufalý, ve 30 letech již rok sexuálně nežiji a bolesti mne doprovázejí každý den, vždy když na chvíli poleví, mám pocit, že zase žiju.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, prošel jste vyšetřeními, která by odhalila nádor varlete. Ten hmatný útvar by tedy měl být cystou, která ničemu nevadí a bolesti nepůsobí. Z praxe vím, že takové bolesti jsou nejčastěji způsobeny nevhodným sezením, oblečením nebo sportem (často posilování) nebo jde o bolesti v důsledku onemocnění páteře. Většinou má pacient tendenci k opakovanému prohmatávání varlete, což stav zhoršuje. Bakterie to nepůsobí. Doporučením je tedy maximální klid, vyvarovat se traumatizaci varlete, analgetika a vyšetření páteře

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: