Bolesť a krče nôh , celková slabosť

Dobrý deň. Za posledný mesiac som vybral tri antibiotiká. Teraz momentálne tie tretie ešte stále užívam a 4 dni ešte aj budem . Mal som zápal priedušiek a dlhotrvajúci kašeľ . Kašeľ už skoro úplne ustúpil. V posledných dňoch ma pobolievajú nohy od kolena dolu nie vždy väčšinou po dlhšej chôdzi a cítim sa celý taký oslabený . Stále sa mi chce spať a aj v škole som akýsi neproduktívny. Chcem sa opýtať či to môže spôsobovať nedostatok magnézia a či je vhodné nasadiť vápnik +D3 a magnesium . Krvné testy som mal v poriadku až na ten zápal na ktorý beriem spomínané antibiotiká. Som už z toho nešťastný pretože som športový typ a ta únava a bolesť nohy ma obmedzujú momentálne vo všetkom . Ďakujem

Odpověď odborníka:

Krásný den, antibiotika velmi naruší Váš trávicí trakt, tím se naruší i imunita. Velmi se sníží množství "zdravých" (bakterií mléčného kvašení) ve Vašich střevech, což má velmi negativní dopad na celkovou imunitu. Hlavně bych nyní řešil konzumaci kvašených potravin jako je kysané zelí (bez pasterizace a konzervantů), nebo pickles či kimči, aby se do Vašeho GIT dostaly "zdravé baktérie". Samozřejmě to chce kompletní změnu jídelníčku. Jídlo je základ, doplněk je až to poslední.

Ing. Martin Škába
Ing. Martin Škába

Specializace: Nutriční poradenství
Pracoviště: Ing. Martin Škába, výživový specialista a kouč zdravého životního stylu

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
 
Kam dál
Naposledy čtené: