Bolest a napětí z přední strany krku

Dlouhodobě beru Euthyrox na štítnou žlázu, před třemi měsící jsem prodělala peritonsilární absces. Odběry po třech měsících ukázaly mírné zhoršení funkce štítné žlázy. Po léčbě abscesu se mi vrací různé pocity v krku - sucho v krku, místně bolest, škrábání, tlak a pocit cizího předmětu v krku, od nosu až po "ohryzek". V posledních dvou měsících se k tomu přidala i občasná bolest v okolí štítné žlázy a pocit napětí nebo opuchnutí svalů na krku od uší až po klíční kosti, nejvýrazněji kolem uzlin v okolí štítné žlázy. Paní doktorka mi doporučila trpělivost a péči o sliznice, že se absces může doléčovat až půl roku a projevovat v širším okolí krku, a půl roku od abscesu doporučila odběry a UZV krku (nebo štítné žlázy?). Nenapadlo mě zeptat se na význam UZV vyšetření a teď mám starost, aby třeba lékařka nepomýšlela na nějaký vážnější problém v krku. Mohla bych se tedy zeptat na možné důvody tohoto UZV vyšetření?

Odpověď odborníka:

Vzhledem k již známé nemoci štítné žlázy a překonanému abscesu se při Vašich obtížích jedná velmi pravděpodobně o kontrolu, jak probíhá doléčování (vzhled lymfatických uzlin), ale také ověření, jestli se nezhoršila nemoc štítné žlázy (každou celkovou nemocí se může měnit stav nemoci štítnice).
Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: