Bolest a nehybnost kolene po úrazu

Před 2 dny jsem byl udeřen do přední části levého kolene, a poté jsem upadl. Ihned jsem cítil bolest na vnitřní straně, a při stoupnutí a následném pokusu odejít jsem cítil jako by se mi vyvracela noha v kloubu. Při návštěvě na CH.AMB. mi udělali RTG. Bez známek zlomenin, ale s podezřením na anteromed. nestabilitu.Poté mě odeslali do okr. nem. na CH.AMB. s prosbou o provedení manipulace kolene v narkose.Kde mě nejdřív poslali na UZ vnitřního postranního vazu , kde mi doktor zdělil, že LCM je zachovalého průběhu, v místě úponu na stehení kost je patrné prosáknutí v okolí vazu-st.p.distenzi , a že by se mělo konzultovat s ortopedem kvůli možnému jinému poškození kolene, a šel jsem zpátky na CH.AMB. kde doktor zdělil že by to mělo být v pořádku. S diagnózou podvrtnutí a natažení jiných částí kolene, a nasazení ortézi na 3 týdny a poté kontrola.Jsou to 2 dny od úrazu a jsem rád že se došourám na záchod.Noha stále bolí na vnitřní straně, když v stávám s postele musím si pomáhat nadzvednout nohu-sebemenší pohyb do stran nohy je dost bolestivý, když jsem si zkusil sundat ortézu nejsem schopný vůbec žádnému pokrčení končetinu kvůli bolesti kolene.Nic jiného mě nebolí jenom ta vnitřní stana kolene, tak nevím jestli mám čekat 3 týdny na sundání ortézi ,jak to potom bude vipadat, nebo zajít za ortopédem či jiné nemocnice.Mám strach abych neměl 3 týdny ortézu, a pak se přišlo na to že mám s kolenem něco horšího.Děkuji za odpověd pane doktore s pozdravem Mirek.

Odpověď odborníka:

Úrazový děj byl netypický, takže existuje více možností. Stav kolena by se měl opakovaně zhodnotit. Velmi pravděpodobné je porušení vnitřního bočního vazu, ale i při tomto poranění by mělo být koleno pohyblivé, bez blokády. Zde se opravdu musí myslet na možnost poranění vnitřního menisku nebo předního zkříženého vazu. Objednejte se na vyšetření na ortopedii k upřesnění diagnozy. Podle výsledku potom léčba.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: