Bolest a otok zápěstí

Dobrý den, před třemi roky jsem měl nehodu na lyžích. Zlomil jsem si člunkovou kost v levém zápěstí. Následující den jsem byl na operaci, kde mi kost zešroubovali. Jedním šroubem, který měl v kosti zůstat i po doléčení. Avšak při rehabilitaci, která byla značně bolestivá, jsme došli k závěru, že šroub asi odírá kloubní pouzdro , a tak šel ven. Udělal jsem dobře, jelikož po té to bylo mnohem lepší. Postupně jsem mohl zápěstí opět používat. Problém je, že nyní je stav stejný jako cca po roce od úrazu. Zápěstí (hlavně pod palcem) natéká, zvláště po silné námaze. Otok i bolest je mírná - přímo mě neomezuje, ale příjemné to není. U lékaře jsem po skončení rehabilitací nebyl a chtěl bych se zeptat, jestli by jste mi neporadil nějakou mast, či jestli pomůže pravidelné cvičení nebo jen čas. Mám ještě šanci na to, že se to ještě zlepší? Předem děkuji za odpověd. Miroslav Kundela

Odpověď odborníka:

Zřejmě je na kosti člunkové pakloub, který může vyvolat bolestivost. Pokud pacient má potíže, stav je někdy kolísavý, potom dnes existuje několik operačních metod, kdy kloub se již nespojuje, ale z pakloubu se učiní operaci téměř polnohodnotný kloub, podotýkám téměř. Všechny tyto operace mají samozřejmě vždy určitá rizika, ale pokud potíže jsou větší je vhodné operaci podstoupit. Zkuste se obátit na ortopedickou kliniku fakultní nemocnice, kde vám mohou po vyšetření a CT snímku zápěstí dobře poradit. Pokud zkusit mast nejlépe prostý Fastum Gel.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: