Bolest a píchání v koleni po asc

Dobrý den, jsem 7 týdnů po ASC, kde mi byl sešit meniskus, nyní chodím na rehabilitaci a nemohu plně zatěžovat nohu, cítím tlak a píchání v koleni, ještě nemohu chodit bez berlí, přesto mi lékařka berle vzala. Je to správný postup? Mám v koleni výpotek, který není vhodný k punkci, nohu mám ale zatěžovat doplna. Prý po 7 týdnech už mě nemá co bolet. Hodně kulhám a přes bolest nemohu chodit, co mi radíte? Děkuji

Odpověď odborníka:

Po sešití menisku je opravdu doporučení pro odlehčení kolena na dobu 6 týdnů a potom může pacient začit postupně plně zatěžovat. Pokud máte bolesti a otok kolena potom odlehčení je třeba prodloužit. Měla byste se poradit se svým operatérem, Potíže s kolenem by měly odcházet. Jinak je třeba při nezlepšování provést kontrolu včetně potřebné zobrazovací metody. Vše na ortopedii.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: