Bolest a píchání v močovém měchýři

Dobrý den, jsem po opakovaném zánětu močových cest (cca 1xročně), Vloni odběr z uretry-ureoplasma a enterokok.fec.-přeléčeno 3x ATB. Pak vše OK. Letos oslabená imunita a vše se vrátilo. Naslepo mi byl nasazen Rapidnorm, s tím jsem jela do zahraničí na dovolenou. 2týdny přetrvávaly potíže typu nedoléčený zánět, k tomu průjem a zažívací problémy. Po návratu z dovolené akutní potíže, nasazen Cotrimoxazol, moč kult.neg., pouze stafylokok. Nyní jsem po dobrání ATB, trochu průjem, ale hlavně mě stále velmi bolí moč.měchýř a při močení mi v něm píchá. Piji dostatečně. Může to být reakce na ATB-když vlastně "neměly co hubit?", je možné,že se stav stabilizuje sám? Mám mírně zúženou moč.trubici, cystoskopie pouze doporučena. Kultivaci prozatím po ATB. odmítají. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, cystoskopie by byla nyní dobrou volbou. Pokud trvají příznaky bez průkazu infekce, tak je vhodná symptomatická léčba. Rovněž bych zvážil opakované vyšetření na ureaplasmu, kterou běžná kultivace neodhalí. Gynekologické vyšetření by mělo být samozřejmostí

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: