Bolest a tlak v hlavě, závratě, brnění končetin

Dobrý den, moje problémy začaly v srpnu, kdy jsem měla velké závratě a bylo mi na zvracení a měla jsem velký třes končetin (hlavně v leže, nemohla jsem vůbec ležet, 2 noci jsem musela sedět nebo ještě lépe chodit) Celkově mi bylo hrozně zle. Byla jsem i na pohotovosti. Několik let jsem brala antidepresiva Mirtazapin 15mg večer, ty jsem přestala brát v květnu, protože jsem chtěla otěhotnět. Lékařka mi řekla, že jde asi o recidivu týkající se vysazení antidepresiv a také problémy s krční páteří (ale žádné vyšetření mi nedělala). Zase jsem začala brát antidepresiva a vše bylo zase dobré. Další problémy přišly asi v polovině září - bolest, tlak v hlavě. Navíc v noci mě sem tam budí hrozná bolest ucha (Pokaždé jiného) - ale na ušním bez nálezu. Před týdnem jsem začala cvičit a vypadá to, že bolest hlavy je menší. Dnes jsem si masírovala krk (ze stran) a cítím napětí svalů a po namasírování mě brní končetiny a motá se mi hlava. Mám strach, že bych mohla mít nádor na mozku nebo jiný problém (MR nemůžu z důvodu operace hrudní páteře). Myslíte si, že by to mohl být nádor? Nebo s čím by tyto problémy mohly souviset? Děkuji moc za odpověď. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Jste citlivá, inteligentní mladá žena. Myslím, že tušíte, jak obtížné je Vám poskytnout pocit jistoty, bezpečí. Vaše příznaky náležejí mezi ty, které lékaři označují jako nespecifické.- mohou se vyskytovat u stavů značně rozdílného stupně závažnosti. Měla byste znovu pohovořit se svou praktickou lékařkou, určitě Vám zajistí neurologické vyšetření k vyloučení organického postižení nervového sytému. Pokud vše dobře dopadne, bylo by pro Vás užitečné rehabilitační vyšetření a další péče v tomto smyslu- abyste si dokázala sama "pomoci" při obtížích vycházejících z poruch pohybového ústrojí. Vím, že Vám nepíši nic objevného, zřejmě jste již v kontaktu s neurology byla /operace páteře?/, ale pro Vás je myslím zásadní otevřená komunikace- tak, aby s Vámi lékaři sdíleli Vaše pochybnosti a obavy- a Vy pak neměla pocit, že musíte sama zajistit další vyšetření, aby se něco neopomnělo..

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: