Bolest a tlak v podbříšku

Dobrý den,před nedávnem jsem Vám psala,že jsem před 9.měsíci byla na operaci se srůsty. Od té doby mě břicho(podbřišek)bolí stále. Posledních pár dní mě bolí více a cítím tlak. Z poradny mi odepsali,že by to nemusely bát jen problémy gynekologické,ale i chirurgické. Mohl by jste mi napsat jaké chirůrgické problémy a nemoce by to mohly být? A ještě poznají se srůsty na ultrazvuku? Děkuji Vašáková

Odpověď odborníka:

Srůsty na ultrazvukovém vyšetření je možno jen odvodit ze změn průběhu tenkého a tlustého střeva, jinak jsou jen obtížně zhodnotitelné. Onemocnění břicha , které bolí, a ma chirurgický charakter je velký počet. Před lety akademik Jirásek jen při podezření na onemocnění slepého střeva učil, že je třeba vzít do úvahy 54 dalších onemocnění, které toto onemocnění napodobují. Od jeho doby se objevily další choroby na které se musí myslet. Kromě toho existují ještě funkční potíže z činnosti břišních orgánů. Nejdříve ve vašem případě je třeba myslet na poruchy pasáže střevního obsahu, ale mohou existovat i vzácnější onemocnění, které potíže vyvolávají, jako je coeliakie, alergické choroby, nesnášenlivost mléka, některých dalších potravin. Proto břicho musí být vždy poctivě vyšetřeno, provedeno UZ vyšetření, případně endoskopická vyšetření, odběry krve na zjištění některých testů. Obraťte se proto možná nyní na gastroenterologa v blízkosti vašeho bydliště s žádostí o vyšetření vašich potíží, pokud se nejedná přímo o akutní potíže při kterých byste musela být ihned vyšetřena na chirurgii.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: