Bolest a trpnutie prstov na ruke

Dobry ,, poprosila by som o radu, uz od 21 rokoch sa liecim na chrbticu , mam bolesti , vzdy som mala, a zijem stym.. poslednu dobu nespavam lebo sa vzdy zobudim na taky tlak v prstoch az mi znecitliveju ako guma..problem je to , ze pohybu mam az privela inak by som nefungovala, v robote tak isto stale len na nohach..akonahle si chcem oddychnut opat to zacne , uz som z toho zufala ved vecne nemozem nieco robit a behat, len ked spim a chem si oddychnut opat tlak do prstov a pomaly znecitliveju :-( brala som lieky aj na uvolnenie svalstva Mydocalm a Flector rapid a nic 3-4 dni bolo dobre a opat .. poprosim o radu. Dakujem velmi pekne

Odpověď odborníka:

Jistě vyšetření prstů a ruky a zhodnocení cévního a nervového zásobení , stavu drobných kloubů na ruce a zápěstí. Potíž bude vycházet velmi pravděpodobně z dolní části krční pateře, kde se nejčastěji objevují změny ve smyslu degenerativních změn v meziobratlových kloubech, ale také výhřezy, hernie , disku, změny osy pateře. Proto vyšetření u ortopeda nebo neurologa, rtg snímek a nejlépe podle nálezu provedení magnetické rezonance jejíž diagnostická výtěžnost je v současnosti nejvyšší. Podle nálezů léčení. Již dnes ale je vhodné léčení na rehabilitaci a to pohybovou léčbou, měkkými technikami na horní trapézy a fyzikální terapií.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x