Bolest a zmodrání palce u nohy

Dobrý den. Chtěla jsem se zeptat na problém a pravým palcem u nohy. To, co budu popisovat se mi stalo již po čtvrté a pokaždé to bylo v jiných botech i na boso. Když jdu tak mi jakkdyby něco přelupne v kloubu palce- hned za nehtem směrem k nártu. Následně to celkem dost bolí, natéká až modrá. Palec je pak oproti druhému o dost větší. Byla jsem s tím už předtím u ortopeda,ale ten mě hned poslal na rentgen, kde se nic neprokázalo a odbyl mě tím,že mi asi praskla žíla. Jenže se mi to stává celkem často a bolí to a obtěžuje mě to. Chtěla bych se zeptat jak dál mám postupovat? Proč se mi to děje opakovaně a o co by se mohlo jednat?Jak těmto problémům předejít? Posílám i foto palce. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Rtg snímek jsem viděl, zánětlivé změny s drobným krevním výronkem je patrný. Podrobnější vyšetření bude na místě. První diagnoza, která se vynořuje jsou příznaky počínající dny. Rtg snímek v tom směru by mohl změny naznačit, ale vzhledem k tomu, že jste dosud mladá nemusí být změny příliš patrné. Kromě zhodnocení snímku by bylo na místě laboratorní vyšetření vzorku krve, vyšetření hladiny kyseliny močové a také vyšetření revmatických faktorů a také vyšetření krevního obrazu , širšího, zhodnocení krevní srážlivosti, vyšetření faktorů krevního srážení. Proto se domnívám, že byste měla navšívit revmatologickou ambulanci k tomuto vyšetření a případnému léčení. Další postup dle nálezů.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Pásový opar: samoléčba v 5 krocích
Články: Pásový opar: samoléčba v 5 krocích
Pásový opar je virové...
Mentální retardace
Články: Mentální retardace
Inteligenční schopnosti...
Computerová Tomografie (CT) neboli „CéTéčko“
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: