Bolest beder

Dobry den.Dotaz se tyka Bederni oblasti.Pred nedavnem jsem byl na vysetreni u neurologa.V unoru jsem mel bolesti ktrere polevili az po injekcich,ale pretrvaly bolesti od kycle po lytko na prave strane.neni to tak bolestive spis neprijemny pocit(mravenceni)Ne ze bych pred tim zadne nemel,ale nebyly tak trvale.Pred tim jsem mel injekce o vanocich 2014.a pred tim asi 2010Nemocenskou tak pred 10 lety,jinac par dni dovolene..Prosil bych o vas nazor a laicke vysvetleni o co se jedna?Zjistil jsem ze existuje vyhrezla a posunuta plotenk,tak nevim co mam.Pani doktorka sice vysvetlovala,ale bohuzel na konci jsem uz nevedel co bylo na zacatku.Take rekla ze nyni pokud me to nijak moc neomezuje nedoporucuje ani rehabilitace,na operaci to neni,leky zadne neberu,tak vydrzet a setrit se,to nejak pri me praci nejde.A co jizda na kole?nemuzu ten stav zhorsit?od 1994 jezdim do prace na kole 2x8km krom zimy.A hlavne u nas v meste je cekaci doba k neurologovi az 3 mesice pouze tato p.doktorka mela volno hned na pristi tyden jsem si mohl vybrat z 3 terminu.Trochu me to zarazilo,kde je duvod,co je za tim schovane?Pro zacatek jsem to rizknul,proto by me zajimal nazor jineho lekare .V priloze zalilam lekarske zpravy.Neurologije,ortopedie,RTG,CT.Pred 14 dny jsem si poridil trakcni lehatko,v 90letech jsem mel knemu nepravidelny pristup tak jsem vedel o co se jedna.Pouzivam ho denne aspon 3x a primo se na to tesim.Vzdy je takova uleva,vlastne si to na nem uzivam. Dekuji Pavel

Odpověď odborníka:

Dobrý den, podle přiložených a popsaných údajů může bolesti v pravé dolní končetině vysvětlit nález na CT - výhřez ploténky mezi posledním bederním a prvním křížovým obratlem. Neurolog neprokázal postižení nervového systému. Jen nesouhlasím se závěrem, že rehabilitace nejsou vhodné. Určitě by zkušený rehabilitační lékař případně zkušený fyzioterapeut navrhli další postup. Už jen to, že pomáhá prastaré trakční lůžko svědčí o tom, že zpevněním svalového korzetu můžete dosáhnout úlevy. Jízdou na kole si neublížíte. Doporučuji Vám najít někoho z rehabilitačních specialistů, vezměte s sebou zprávu neurologa a CT nález. Určitě Vám navrhnou způsob, jak se bolestí (brnění) zbavit nebo je aspoň výrazně omezit.

MUDr. David Bludovský
MUDr. David Bludovský

Specializace: Neurochirurgie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
I při stresu můžete dobře spát
Články: I při stresu můžete dobře spát
Určitě se vám už stalo, že...
Chraňte své dítě před nebezpečným zánětem mozkových blan
Karpalní tunel
Články: Karpalní tunel
Bolest v oblasti zápěstí...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Trombóza a embolie
Články: Trombóza a embolie
Hluboká žilní trombóza a...
Sklivcové zákalky jsou neškodné, ale dokážou pěkně potrápit
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: