Bolest bederni oblasti, unava, mravenceni

Dobry den, zhruba od leta mivam obdobi, kdy mam mravenceni v nohach a bolest v bedrech. Zaroven se citim unaveny, boli me za usima, podobne pocity jako u pocinajici virozy. V zari jsem byl na vysetreni u urologa , na krvi a moci, bez vysledku. Dale jsem navstivil neurologa, ktery na zaklade roentgenu patere zjistil zmeny na pateri v oblasti beder a poslal me prozatim na rehabilitaci a na magnetickou rezonanci. Byl sem na vysetreni na chlamydie - negativni. Muj soucasny stav polednich par tydnu je takovy, ze kdyz se rano probudim, citim bolest a tlak kolem basu i v bocich v mekke casti mezi zebry a panvi. Kdyz se zvednu, postupne se to zlepsi. Bederni oblast patere je malo pohybliva. Behem dne citim unavu v nohou a zezadu v kolenou. Nekdy mivam pri lezeni mravenceni v nohou i rukou. Mivam behem dne navaly a pri tech se dost potim. Vetsinou se citim lepe vecer. Zajimalo by me, jestli tyto problemy jako boleni a tlak v mekke casti kolem pasu, unava v nohou a kolenech, mravenceni na rukou a nohou, navaly s pocenim nemohou mit pricinu v necem jinem nez v pateri napriklad v ledvinach nebo jatrech....Tlak mam v norme. Co doporucujete?

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, obtíže máte zhruba 3/4 roku. S nějakým nálezem na páteři pro který Vás váš neurolog posílá na magnetickou rezonanci. O výsledku nepíšete ,tedy asi zatím neproběhlo. Byla Vám vyšetřena moč, bez výsledku tedy tam nebyla ani krev ani bílkovina. nevím, zda vám byl proveden ultrazvuk? Ptáte se ,zda Vaše obtíže mohou souviset s ledvinami nebo játry. Pokud bychom chtěli vyloučit příčinu v ledvinách zajímalo by nás zda je/není v moči krev a bílkovina popřípadě kolik a odkud pochází. Dále jak vypadají ledviny a močové cesty na ultrazvuku , jestli jsou nebo nejsou v krvi zvýšené urea a kreatinin, jaká je hodnota albuminu a celkové bílkoviny, jestli nejste chudokrevný ,popřípadě pokud by bylo něco při těchto vyšetření v nepořádku bylo by možné provést imunologické vyšetření . Bolesti zad a brnění končetin s onemocněním páteře souviset jistě mohou. Uvidíte jak dopadne vyšetření magnetickou rezonancí. Vzhledem k velké únavě a vašemu věku bych doporučila ještě provedení alespoň základního onkoscreening. Přeji brzké vyřešení obtíží

MUDr. Vratislava Kovářová
MUDr. Vratislava Kovářová

Specializace: Nefrologie
Pracoviště: Fresenius Medical Care - Dialyzační středisko Mělník

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Svědění není jen prázdninová záležitost
Články: Svědění není jen prázdninová záležitost
Znáte ten pocit, když vás...
Rakovina žaludku
Články: Rakovina žaludku
Zhoubný nádor žaludku je...
3 rady, jak zvládnout opruzeniny u miminka
Články: 3 rady, jak zvládnout opruzeniny u miminka
Skoro každý rodič si prošel...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Funkce střev se při celiakii dá obnovit dietou
Články: Funkce střev se při celiakii dá obnovit dietou
Celiakie je onemocnění, při...
Kolorektální karcinom
Články: Kolorektální karcinom
Kolorektální karcinom je...
Popálenina způsobená dnes nemusí bolet tak jako v minulosti
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: