Bolest bederní páteře

Dobrý den. Prosím o vysvětlení CT. V úrovni ploténky L4,5 zasahují density ploténky dorsálně do 2 mm, doprava do foramína však až na 4 mm. Při L5,S1 density ploténky zasahují nevýrazně lehce doleva. Nejsou patrné výraznější arhotické změny intervertebrálních sklobení. Dále prosím o radu, alespoň orientačně. Po velkých bolestech v noze, jaká je úspěšnost a po jaké době, navrácení bezbolestné chůze než tedy, se vše řeší operací. Hezký den a velice děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Z popisu není jasné, že je nezbytné operační řešení. Na to by bylo potřeba ještě znát klinické vyšetření a přesnější popis bolestí. Určitě by bylo možné zahájit" aktivně fyzioterapeutickou" léčbu, ale jedině prováděnou lékařem, event. fyzioterapeutem pod přímým ( tedy ne pouze spolupracujívím) lékařovým dohledem.Dle průběhu pozná, zda je třeba opravdu "aktivně fyzioterapeutická" léčba, nebo zda je potřeba ji kombinovat s operační, případně mikroneurochirurgickým zákrokem...a nebo dokonce je "aktivně fyzioterapeutická" léčba nevhodnáa je třeba jedině operace.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: