Bolest bederní páteře, kostrče, + pálení při močení

Dobrý den, Je to asi týden, co mi začala bolet pravá pata a kostrč. Ve stejnou dobu mne dva dny začalo pálit při močení tak, že jsem nebyla schopna dva dny močit, nebo jen minimálně a velmi bolestivě, pak se stav samovolně upravil. Tři dny zpět se však opět objevilo bolestivé pálení při močení, teplota 37,5, zimnice, bolest v krku, při polykání, včera se k tomu přidala bolest v oblasti lopatek, bolest břicha, krční páteře. Dnes mne začala bolest pravá a pak levá část bederní páteře v oblasti ledvin, je to velice bolestivé při jakémkoliv pohybu - rotace, mám potíž nalézt úlevovou plohu, zejména ležet, ale i sedět. Kostrč bolí stále, když jsem se snažila předklonit, tak to bylo bolestivé. Chtěla bych se zeptat, mohlo by se jednat o ledviny nebo spíše páteř? Nevím co je lepší nebo horší, ale mám trochu strach, jestli se něco nepohnulo v páteři. Kromě toho mne již tři měsíce provází střídavě bolest v oblasti bederní páteře, která se vždy zlepší a zhorší. Za tu dobu jsem měla už asi 5x pálení při močení a zimnicové stavy. Od cca 6-ti let jsem však také měla kyfosu, lordosu a skoliosu. Mudr. obvodní si se mnou neví rady, tak jsem si nechala udělat krevní testy, v době kdy to však bylo poměrně dobré, - vše Kreatinin, GFR, kyselina močová, včetně Cystatinu C bylo v normě, jen snížená močovina a snížená celková bílkovina. Chtěla bych se zeptat, co mohu dělat? (Kromě výše uvedeného mne také delší dobu (3 měsíce) provází nechutenství, bolesti kloubů, křupání kostí v těle, svalů, rozpad, bolestivost svalů, slabost končetin, která omezuje i obyčejnou chůzi na krátké vzdálenost). Je mi 21 a obecně, nerada bych ve stejném stavu zůstala. Předem Vám velice děkuji za odpověď. S pozdravem a přáním krásného dne, Kateřina

Odpověď odborníka:

Určitě situaci nepodceňujte a zajděte k Vašemu lékaři,případně k urologovi.Vypadá to na zánět moč.cest, což nemusí provízet nějaký konkrétní nález v krvi , dokonce i v moči. Pokud tuto situaci zvládnete, zřejmě s pomocí antibiotik či chemoterapeutik, tak pak bude možno zahájit fyzioterapeutickou léčbu, ideáln " aktivně fyzioterapeutickou", současně se zlepšováním bude TEPRVE opět možbné překontrolovat nález v krvi a moči ve směru k revmatologickým a zánětlivým faktorům. Připádně revmatologa konsultovat., Dle vyšetření Vaším lékařem, urologem příp.jiným specialistou dle nálezů v krvi a vývoje.Je možné, že vše nebude tak složité,jak popisuji. Rozhodující je zvládnutí oné pravděpodobné infekce moč.cest, zánět vždy významně zhoršuje pocity v pohybovém aparátu.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: