Bolest břicha

Dobrý den, už zhruba půl roku pociťuji bolest na pravé straně břicha v úrovni pupku. Také mám tuto část břicha velmi zvětšenou od části levé. Tyto bolesti mi začaly po vysoké námaze, tudíž jsem si myslela, že jde o kýlu. Doktor předpokládal slepé střevo nebo cystu na vaječníku. Našla se v nemocnici cysta ovšem na dalším gynekologickém vyšetření mi bylo zase řečeno, že se o cystu nejedná. Byla mi předepsána atk že by mohlo jít o endometriózu a teď mám čekat, jak antikoncepce zabere proti bolesti. Ta však nezabírá a bolesti se stupňují. Jinak působí i pohlazení po dané části břicha. Může se jednat o kýlu, kterou se doktoři nezabývali? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Bolest břicha nebo dokonce změněný tvar stěny břicha nelze klást na lehkou váhu. Stav vyžaduje řádné vyšetření a to jak gynekologa tak i chirurga, laboratorní vyšetření krve k tomu. Po domluvě s gynekologem je vhodné antikoncepci vynechat, kromě gynekologického vyšetření, vyšetření chirurgického opakovat vyšetření diagnostickým ultrazvukem a pokud je stav nejasný dokončit vyšetření vyšetřením magnetickou rezonancí. Někdy ani tato vyšetření nemusí stav plně ujasnit. U mladých lidí se někdy bolestí projevuje po jakémkoliv infektu zánět mizních uzlinek v okruží tenkého střeva, kdy uzlinky reagují na infekci zánětlivým reaktivním zvětšením, které po zdolání infekce odezní. Toto zvětšení bolí. Lymfadenitida . Mezi bývalými pacientkami je i několik mladých pacientek, kdy teprve po odstranění přívěsku slepého střeva, appendixu, který byl jen málo zánětlivě změněn, potíže odezněly. Vyšetření chirurga po gynekologovi opakujte, je možno vyhledat i jiné zařízení, pojišťovny tak zvaný druhý pohled respektují.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: