Bolest bricha

Dobry den,minuly tyden jsem se zacala citit nezdrave. Vse zacalo v nedeli zvysenou teplotou a mirne bolesti v podbrisku,hlavne na prave strane,na pohmat neboli. Do patku pretrvavalo s kolisajici teplotou. V patek rano,coz me vydesilo,jsem sla na zachod a prakticky po dosednuti strasna krec na leve strane pod zebry s takovou bouli /jako klobasa/ sikmo k pupiku. Vse trvalo jen par vterin,pak uz nic nebolelo,boule sama zmizela s bolesti. Od soboty teplota uz neni,jen obcas ta mirna bolest v pravem podbrisku. Na kontrole pred par mesici jsem se dozvedela,ze mam po druhem porodu pupecni kylu,mohlo by to souviset? Jsem kuracka,alkohol jen pivo prilezitostne,mam narocnou praci obzvlast ted pres sezonu v obcerstveni. Zadnou operaci jsem nemela. 40let,vyska 165cm,vaha 60kg. Jsem stihla,jen mam velke bricho po druhem porodu,ktere nemohu schodit.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, s kýlou to souviset může, ale příčiny mohou být samozřejmě i jiné.... proto by bylo dobré co nejdříve navštívit Vašeho praktického lékaře, aby zhodnotil Váš stav a určil další postup, případně došel k závěru, že jste prodělala jen střevní virozu a kýla se při nadměrném zatížení břišní stěny "prostě jen vyklenula", jinak je klidná.

MUDr. Vendula Bartáková
MUDr. Vendula Bartáková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Postgraduální studium na Ústavu patologické fyziologie LF MU

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x