Bolest bricha

dobrý den,prosím o radu.Je to 14 dní co mš začali problémy jako bolest břicha..průjem či zácpa. bolesti byli většího charakteru. Lékaři udělali potřebná vyšetření jako ultrazvuk a rentgen břicha,odběry krve kde,gynek.prohlídku ale nic nezjistili.břicho mě však bolelo dál...jdu ještě na kolonoskopii ikdyž mi doktorka řekla že kdyby něco v těch střevech bylo viděli by to už na ultrazvuku že s tím tlustým střevem něco není v pořádku,ale raději mne na to tedy poslal.Je to pravda?? že by ultrazvuk už něco odhalil? Můj druhy dotaz se týká toho,že nyní dva dny ustali prostě ze dne na den..cítím se sice spíše plná jakoby najezena ale bolesti ustali.Spíš sem hodně unavená taková nesvá vyčerpaná..čím by to mohlo být? Mám strach jestli to neni klid před bouří,mám i strach z rakoviny,máme to dědičné,prosím Vás ještě kde bych si mohla nechat vyšetřit onkomakery? Děkuji Vám hezký den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Někdy zůstává rozum stát, alespoň mě. Vaše potíže jsou žaludečního původu, z překyselení. Ultrazvuk je nejméně validní vyšetření, speciálně v břiše (nejméně toho ukáže, nejvíce toho přehlédne), ohledně tlustého střeva neukáže prakticky nic, nemá pro tuto oblast žádný význam. Naopak, co se týče žlučníkových kamenů, je to nejlepší vyšetření s hodnotou kolem 98%. Koloskopii doporučuju, při opakování potíží je nejvhodnější gastroskopie (vyšetření žaludku hadičkou). Ohledně nádoru jsou vaše obavy přehnané, onko markery vám napíše váš OL (to jsem ale dosti zvědavej, jak to dopadne). Důležité ale je, jak se máte chovat: odkyselovat a zase odkyselovat. Dr.Holečko holeckoj@seznam.cz

MUDr. Jiří Holečko
MUDr. Jiří Holečko

Specializace: Celostní medicína

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: