Bolest břicha

Dobrý den, mám dlouhodobé problémy s trávením, beru Omeprazol 20 2x denně a dále 3x denně ganaton. V srpnu 2008 jsem byl na gastroskopii s výsledkem normální nález v žaludku a vředy na dvanácterníku. O rok později v srpnu 2009 jsem byl znovu na vyšetření žaludku, kdy byl zjištěn GERD jícnu prvního stupně, polypy v žaludku (dle zprávy z histologie je jednalo o prosáklé fragmenty sliznici s normálním histologickým nálezem) a opět vředy na dvanácterníku. Nyní již měsíc mám problémy, pálení a bolesti v epigastru a hlavně na levé straně za žebry. Bylo mi provedeno sono břicha s normálním nálezem. Uvažuje se o dalším gastroskopickém vyšetření jícnu, žaludku a dvanácterníku. Můj dotaz zní, zda potíže opět souvisí s předcházejícími problémy a zda mohlo o posledního vyšetření dojít k nějaké závažné změně (rakovina žaludku)? Je mi 32 let. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den! Je nepravděpodobné, že by během půl roku, který uběhl od vaší poslední gastroskopie došlo v žaludku k vývoji invazivního zhoubného nádoru, pokud je navíc v pořádku i sonografický nález. Domnívám se, že vaše potíže budou způsobeny spíše progresí vředové choroby. Kontrolní gastroskopii bych vám přesto velmi doporučovala podstoupit.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět močového měchýře
Články: Zánět močového měchýře
Zánět močového měchýře...
Rekonstrukční operace zachraňuje prsy a ženské sebevědomí
Kvasinková infekce pochvy
Články: Kvasinková infekce pochvy
Kvasinková infekce pochvy...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Pásový opar může vážně poškodit zrak!
Články: Pásový opar může vážně poškodit zrak!
Takzvaný herpes zoster...
Endokanabinoidní systém: ovlivňuje i vnímání bolesti
Články: Endokanabinoidní systém: ovlivňuje i vnímání bolesti
Endokanabinoidní systém v...
S léčbou kýly neotálejte, není se čeho bát
Články: S léčbou kýly neotálejte, není se čeho bát
V minulém článku jsme se...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: