Bolest břicha

Dobrý den, obracím se na Vás ještě jednou po čase. Téměř před 10 měsíci mě začalo pobolívat břicho. Absolvovala jsem gastroskopii. Několikrát UZ, pak CT břicha. Našla se jen cca 5cm cysta která po čase nebyla vidět. Potom jsem byla na koloskopii také nic. Od té doby bolest jakoby přešla ta původní, ovšem v pravém podbřišku mám stále vypouklé místo, zdá se mi i tvrdší než na levo (nevím zda to je normální), a stále se mi tam něco vlní-přetáčí, chvílemi jakoby mě tam něco koplo, škubalo, břicho nafouklé. Nemohly se koloskopií nějak posunout střeva?? Nikdy předtím to nebylo. Nedávno mi ještě oteklo levé tříslo na UZ nic nezjištěno ani na té pravé straně. Ani vaginálním UZ. Nevím už, co s tím dělat-mám pocit že mi střeva "vypadnou" jako by mi v místě kolem vaječníku nebo slep. střeva "lezl neustále sem a tam had", neustálý tlak v místě. Testy crp v průběhu normál-pak zvýšené-normál-zvýšené...mohl by to být chronic. slepé střevo? srůsty? Jedna paní doktorka radila MR, četla jsem, že může vidět změny slep. střeva a srůsty-jinde čtu, že to neodhalí, tomu nerozumím. Kdo mi může napsat doporučení, paní obvodní dr. řekla, že ona ne, už mě to vše obtěžuje moc dlouho, vadí mi, že nevím, co to je, ale nechci zbytečně operace. Velmi děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Amy! Nedomnívám se, že by vámi popisované potíže nějakým způsobem souvisely s provedenou koloskopií. Stejně jako vy bych uvažovala o přítomnosti srůstů, event. o syndromu dráždivého tračníku. Pokud jsou vaše potíže trvalejšího charakteru, měla byste být v péči gastroenterologa a s ním se také domluvit na dalším vyšetřovacím postupu.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Správná funkce štítné žlázy je v menopauze pro ženu zásadní!
Pyelonefritida
Články: Pyelonefritida
Pyelonefritida je...
Měření pulzu: dokáže odhalit infekci i infarkt
Články: Měření pulzu: dokáže odhalit infekci i infarkt
Pulz neboli tep nás...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Nevolnost při ozařování se dá léčit
Články: Nevolnost při ozařování se dá léčit
Léčba rakoviny je svými...
Rutin – rostlinná opora cév
Články: Rutin – rostlinná opora cév
Součástí mnoha přípravků...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: