Bolest bricha

Dobry den. Pred dvema a pul mesici jsem prodelal mensi mozna vetsi stresovou situaci. Cca tri dny po te jsem zacal mit pocity plnosti po kazdem jidle. Snedl jsem treba jen jeden rohlik a pripadal si jak kdybych snedl cele prase... ale nebyl jsem plny ve smyslu ze uz bych nemohl, takze jsem se normalne najedl, klidne i prejedl. Ale po jakemkoliv mnozstvi jidla jsem si takto pripadal nekdy treba jen 15 minut a nekdy i par hodin. Tyto veci mi po par tydnech zmizeli ale ted se objevilo zase neco jineho. Pobolivalo mne na leve strane bricha, take to prestalo. Jenze ted me od soboty (je ctvrtek) zaclo bolet bricho opet na leve strane spise nahore. Bolest je ale neustala bez prestani. Nekdy ji citim vice nekdy mene,ale neni to nic co by se nedalo vydrzet. Ani me to nijak neomezuje, ale mam strach co by to mohlo byt. Mam zvysenou plynatost a pri zmacknuti v mistech bolesti me to boli spise mene a mam pocit, ze si chci uprdnout a taky se tak vetsinou stane. Kdyz lezim na levem boku nebo sedim, tak to temer necitim, ale pokud lezim na zadech ci na pravem boku tak to citim, stejne tak kdyz chodim a pri hlubokem nadechu. Proste me to boli spise kdyz mam napnute a roztahle bricho, kdyz ho mam ale zatle (svasltvo) tak to take spise neboli. Trapi me spis to, ze mi zacli urcite problemy uz skoro pred tremi mesici...odezneli a objevili se nove bohuzel bolestive. U doktora jsem jeste nebyl, mam strach tam jit aby to nebylo neco vazneho jako je treba rakovina.... Je mi 20 let. Omlouvam se za tu "esej" co jsem vam tu napsal ale nevim si rady a prosim o odpoved. Predem dekuji.

Odpověď odborníka:

Tak jak svůj stav líčíte se jedná o sekundární reakci střevní činnosti na možné onemocnění, které může být za břišní stěnou jako je na příklad močový kamének. Ale vzhledem k tomu, že jsme v civilizaci a že s potížemi břicha si není dobře zahrávat a zvláště vyšetření oddalovat pro nebezpečí z prodlení bych ihned a to ještě dnes navštívil lékaře, nejlépe chirurgickou ambulanci v místě bydliště. Tam se stav vyšetřením ozřejmí. Nějaké obavy z rakoviny při vašem věku můžete téměř s jistotou pustit z hlavy.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: