Bolest břicha

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, již před 3 lety mě začalo bolet v pravém nadbřišku blíže k pupíku. Byla jsem na sonu břicha a na gynekologii kde nic nezjistily. Bylo mi řečeno ať se objednám na rehabilitace zad. Nikam sem dál s tím nešla. Po cca 8 měsících bolest ustoupila a další 2,5 let jsem měla klid. Opět se mi bolest vrátila po určité fyzické námaze kterou jsem opět začala v práci dělat(jedná se o nošení a vykládání do výšky přepravek s pivem) bolest mi začala ihned hodinu po této činnosti tak bych se chtěla zeptat čím by toto mohlo být způsobeno. Bolest je nejvíce v klidu. Dále trpím zacpami a už cca 5 let mám vnitřní hemeroidy (někdy více, někdy méně) Na kolonoskopii jsem nebyla, vyšetření tehdy dělala praktická lékařka jen něčím krátkým. Zdali by to také nemohlo mít nějakou souvislost s touto bolestí břicha.Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Kontrolní vyšetření na chirurgické ambulanci je na místě, porada s gastroenterologem stran funkčních břišních potíží rovněž. Stran bolestí při negativním nálezu na břiše je třeba opravdu pomýšlet na vystřelující bolesti z oblasti hrudní pateře. Hrudní pateř mlže být ve změněné poloze, skolioza, může být v prohloubeném ohnutí a může být po proběhlé Scheuermannové chodobě, to vše by ujasnil rtg snímek hrudní pateře. Ten provedete po ortopedickém vyšetření. Tedy proveďte ona vyšetření ať se dopátráte příčiny a zím možnosti správné léčby.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x