Bolest břicha

Dobrý den, přítel (57 let) je 3 týdny po laparoskop. nefrektomii z důvodu tumoru pánvičky pravé ledviny. nyní bez další léčby. Ráda bych se zeptala, cítí se pořád plný a často ho pobolívá břicho,také ho trápí nadýmání. zajímalo by mě jak dlouho tyto potíže mohou trvat a jestli je to po této operaci "normální" ? má problémy se stolicí - bez kapek na zácpu se nevyprázdní. na kontrole na urologii po operaci byl a prý to může nějakou dobu trvat (hojí se stehy a podobně)...dle UZV vše v normě. jaký je Váš názor prosím? Popřípadě jak dlouho je to "normální a jestli vůbec? Děkuji - hezký den Lucie toto byl můj dotaz ..obracím se na Vás ještě jednou o radu co dělat...před časem jste mi odpověděl,že je potřeba vyšetřit zejména střevo..přítel je týden po kolonoskopii kde mu našli polyp ,který odstarnili, ale bolesti přetrvávají dal..již to trvá déle než rok a je to opravdu náročné..hlavně pro přítele,ktery bez ibalginu nevydrží...nikdo nic neřeší dal..nejdřívě to bylo přisuzováno té ledvině ted už nikdo neví..ráda bych se zeptala..přítel má ještě nález na páteři na bederní a kdysi mu byla doporučena operace..(nějaká titanová destička) můžou bolesti takového druhu byt i od té páteře??Podotýkám,že má velké problémy s vyprazdnovaním a každodení křeče v oblasti pupku -spíše pod...bylo děláno i ct břicha a vše v pořádku...mám tedy dva dotazy..1..jestli to může byt od té páteře ? a 2 jestli není potřeba vyšetřit ještě žaludek,jícen a pod. gastroskopií.. a podobně nevím jestli na ct by se problémy s těmito orgány ukázaly.??? Už opravdu nevíme kudy kam..kolonoskopii i ct břicha jsme zařídili sami(pracovala jsem ve zdravotnictví)..mám pocit,že o co si člověk sam neřekne to nemá,ale v téhle situaci už opravdu nevíme co dal..nebo jak postupovat.Nevíme zda řešit páteř, nebo radši ještě před tím nějaké jiné vyšetření břišních orgánů.. Nehledě na tom,že si musel zažádat o prodloužení nemocenské a jsou to další starosti. Moc děkuji předem za odpověd a přeji hezký den Lucie

Odpověď odborníka:

Vážená paní Lucie, dobu rekonvalescence po operaci nejlépe odhadne operatér podle konkrétního nálezu a průběhu operace. Pokud by obtíže přetrvávaly i poté, doporučuji konzultovat další postup s praktickým lékařem, případně onkologem. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: