Bolest břicha

30.11. 2014 jsem byla hospitalizovaná s "pícháním" v břiše. Bolest se vyskytovala spíše v pravé polovině v okolí jizvy po slepáku. Bolest přecházela až do zad a občas to píchlo i na druhé (levé) straně. Byla jsem 2x na sonu horní a dolní poloviny břicha, na gynekologickém vyšetření plus krevní testy a moč. Ve zprávě ze sona je napsáno: "mírná hypotonie KPS PL (sono nález v mezích normy)" Absolutně nevím, co si pod tím mám představit, jelikož mi na sonu bylo řečeno, že je v še v pořádku a že by to možná mohli být srůsty poslepáku, ale že to není závažné dokud mi srůsty nezauzlují střeva. Na gyndě mi také nic nenašli, krev v pořádku a v moči mi byla objevena infekce močových cest. Pan doktor přisuzoval mou bolest právě té infekci. Já nevím, jestli tomu mám věřit, zánět mčáku už jsem měla mnohokrát a nikdy mě nebolelo břicho na takovém místě. Spíš si přijdu pořád taková nafouklá, nemyslíte, že by původem bolesti mohlo být něco jiného? A jaké vyšetření mám podstoupit, abych si mohla být jistá, že se nejedná právě o ty srůsty? Nebo myslíte, že byla vážně způsobená tou infekcí? Nejprve mě to bolelo na té pravé straně jen při nějakém pohybu někdy to třeba ani nebolelo/nepíchalo, spíš jsem měla jen takový pocit jako by tam "něco" bylo, jakoby to tlačilo. Stolice v pořádku. Děkuji vám za odpověď :)

Odpověď odborníka:

Hypotonie KPS je popis vzhledu ledviny a dá se považovat za normální. Potíže, které máte, nevypadají na urologické. Bolesti vázané na pohyb by mohli ukazovat na nemoc páteře. Pokud je bolest lokalizovaná ve zmíněném místě, tak může jít o následek operace slepého střeva a léčbu by měl řídit chirurg.

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: