Bolest břicha po zákroku ledvin

Snoubence včera hospitalizovali a dopoledne mu dávali hadičku od ledvin po pindík z důvodu ledvinového kamene 7x3 mm, dnes ráno ho pustili domů, teď si stěžuje na bolesti břicha a na nevolnost, od rána vypil cca 3/4l ale během poslední půl hodiny tak 0.5l čaje. Chtěla bych se zeptat zda je to z důvodu narkozy nebo je to něco vážnějšího a mám volat RZ? Dnes jedl jen kousek kuřete s rýží. Velice děkuji Sikorová Andrea

Odpověď odborníka:

Reo. Máte sice pravdu, že nevolnost a bolest může být reakcí na narkózu a výkon, nicméně podobné příznaky mohou být i projevem různých komplikací a jiných stavů přímo či nepřímo souvisejících s prodělaným výkonem. Bez vyšetření Vašeho přítele v rámci internetové poradny to bohužel nelze posoudit. Stav může být i akutní a vyžadovat rychlé řešení (teoreticky při zavádění "hadičky" hrozí kupř. infekce, ucpání či dislokace drénu, poranění močovodu, krvácení aj.), proto prosím neváhejte a zajistěte partnerovi vyšetření nejlépe přímo na oddělení, kde byl operován a hospitalizován. Pokud nemáte sama možnost dopravy bez většího prodlení, pak se nezdráhejte volat třeba i tu záchranku. Držím palce, ať se potíže brzy a bez komplikací vyřeší.

MUDr. Renata Lažanská
MUDr. Renata Lažanská

Specializace: Nefrologie
Pracoviště: IKEM, Klinika nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: