Bolest břicha před jídlem

Již několik let sleduji, že když se delší dobu nenajím cca 3 hodiny tak se mi vytvoří jakoby tlak na žaludku když nesním ještě něco delší dobu tak v něm mám křeče a začínám se cítit malátně, výjimečně se i třesu a jsem částečně dezorientovaná (nezpracuji hned informaci, co mi někdo říká nebo ji úplně ignoruji). Do toho poslední rok mívám stavy, kdy mě žaludek bolí občas u toho trpím i nechutenstvím, Ale vždy se donutím jíst, protože ty křeče a tlak jsou více nepříjemné než bolest. Taky nesnáším dobře jízdu autem či MHD cítím se malátně a chce se mi zvracet. Stavy se dají snést, ale jsou nepříjemné a nežádoucí. Prosím o radu, co mám dělat.

Odpověď odborníka:

Hezký den Dano, doporučila bych Vám vyšetření hodnoty glykemie a krevního tlaku u Vašeho praktického lékaře, stavy tlaku na žaludek, které pocitujete pokud dlouho lačníte, jsou více méně normální, pokud tento stav odezní s jídlem, je to skutečně pouze příznak prázdného žaludku. Trval-li by teto stav i po jídle, doporučila bych sono břicha, případně gastroskopii. Zkuste tedy pravidelně jíst, či mít vždy po ruce nějakou malinkou svačinku, např. ovoce. Co se týče nesnášenlivosti jízdy autem či MHD, zkuste si vždy otevřít okénko, dívat se před sebe, nečíst knížku či nepsat zprávy na mobilu, dýchat zhluboka. Pokud to nepomůže, zkuste Kinedryl. S pozdravem, K. Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x