Bolest břicha, v kříži

Hezký den, dosti mě děsí rakovina vaječníků, jelikož se dá velmi těžko rozpoznat včas. Chci se tak zeptat. Byla jsem ted na preventivní prohlídce u gynekologa, dělal klasiku cytologii, prohmatal a UTZ přes břicho. Měla jsem jen nějaký zánět, trochu výtok a dostala Naxyl. Ale, je přes tento UTZ PŘES BŘICHO vidět vaječník? Mě už asi pět let bolí v kříži (diskopatie L5/S1, lumbagie, artroza) a občas mívám pobolívání v břiše, neurčím přesné místo, na obou stranách stejně, někdy jako menstruační bolest tlumená (MS mám pravidelně, antikoncepci ted neberu po druhém porodu, poznám na sobě i ovulaci, nešpiním nikdy mimo MS, při sexu nic nebolí), bolí mě někdy mám pocit břicho a záda dohromady, občas jako by pocit tahání (vždy na obou stranách stejně, u pánevních výstupcích kostí, jak jsou na bocích břicha). V uplynulém roce mám asi 5x krevní testy vč. elfobílkovin, diferenciálu, sedimentace, xkrát CRP, pokaždé vždy naprosto v pořádku. Artritidu ani Bechtěreva nemám, jen hypermobilní klouby a v tom kříži mě při větším pohybu víceméně bolí pořád (ochablé svaly), bolest SI sklouben. Nicméně ta rakovina vaječníků mě děsí. Myslíte, že skutečně se nedá rozpoznat až do posledního stádia? Co ten UTZ přes břicho (gynekologický), tam asi není nic vidět co? Mě pak napadlo, až když jsem odešla, že mi mohl audělat vaginální...děkuji

Odpověď odborníka:

V první řadě by jste se měla zklidnit a netrápit se zbytečnými obavami abdominální sonograf vaječník ukáže. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: