Bolest břicha v noci

Dobrý den, mám dlouhodobé problemy s bolestí bricha, zad a konečníku. Na záda jsem doslala na neurologii pregabalin, který mi zabral na ten bolestivý konečník. Bohužel posledni dobou se mi vratily mé bolesti střev konečníku a části nad konecnikem. Kolonoskopii v cervenci jsem mela v pořádku i biopsii části sliznice. Kolonoskopie nebyla totální, pouze sestupny tracnik. Mam provesene střevo v oblasti příčného tračníku. Jednou jsem prodelala totální kolonoskopii a od té doby mám bolesti v celem břiše i nadbrisku. Nejvice je bricho bolestivé v okolí pupku a část pod pupikem ve střední. casti směrem dolu je na tlak nepříjemně bolestivá. Brala jsem drive prosulpin a duspatalin oboji dvakrát denně, bolesti jsem mela stále. Nyní mě trapi nocni bolesti bricha okolo bupku vsemi smery v prumeru asi 25 cm, které citim i pro probuzeni. Plynatost se mi zhorsila a bolesti se zmirni když vstanu a postupně se presunou smerem ke konecniku a podbrisku.Na noc beru pregabali 75 mg, 150 mg tritico, mydocalm, protože jsem se probouzela tuhnutim svalu v zadech a nohou a pul noci jsem se opakovane musela protahovat, naštěstí to stacilo v posteli. Beru take na plynatost degasin 1-2 tablety denně. Snidam obedvam a navecer už vetsinou zustavam tak na rohlíku a mléku. Nevim co delam špatně, nebo jestli mi bolesti v noci způsobuje špatná kombinace léků, zapomnela jsem ještě na neurol. Od tech vnitrnich bolesti mi pomůže no-spa. Jsem permanentně nafoukla, pritom odchod plynu je bez problemu. Stolice je spíš tuzkovita, pravidelná. Co se týče psychiky, trpim na uzkosti a navaly slabší paniky. Proto beru to tritico i na spani a na den aurorix. Dekuji predem za odpověď, nevim jestli mám s timto problemem jit na gastro, byla jsem tam nedavno, krevni testy cekem v poradku, dg. Spasticke střevo. Já mám stále pocitjestli ty bolesti okolo pupku nesouviseji s tenkym strevemGynekologicky jsem v pořádku a urologicky též

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud nebylo na kolonskopii vyšetřeno celé tlusté střevo, mělo by tak být dle mě provedeno. Je více možností. Nejlepší by byla kolonoskopie i třeba při uspání, aby měl lékař klid a čas bezpečně prohlédnout celý tračník i při svěšeném colon transverzum, jak píšete. Pokud by to i přes to nebylo možné, existuje celkem běžně dostupná CT kolonsokopie. Kdy tedy vyšetření střeva je provedeno na CT přístroji za podání kontrastní látky. Rovněž by nebylo od věci mikrobiologické vyšetření vzorku stolice. Zaměřit bychom se však měli celkově na břicho při vašich obtíží, nejen na střevo. Tedy zda je v pořádku žlučník, slinivka břišní a žaludek, atd.

MUDr. Lenka Rychlovská
MUDr. Lenka Rychlovská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Interní oddělení Svitavy

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: