Bolest části chodidla

Dobrý den, v poslední době, asi tak tři měsíce až půl roku, mě při chůzi (hlavně na boso) bolí při došlápnutí chodidlo v oblasti hlavičky nártní kosti malíčku. Bolest se v poslední době trochu zhoršila a když si nohu prohmatávám, cítím jako by tam něco přeskakovalo. Mohlo by jít o nějaké kostní výrůstky? Poměrně výrazné "ostruhy" mám již na patách.

Odpověď odborníka:

Končetinu, chodidlo , je třeba ortopedicky vyšetřit a provést rtg snímek, zjistit nakolik je noha plochá, podélně nebo příčně, nakolik mohou být změny ze ztlačených měkkých tkání, zvláště nervů plosky nohy, Mortonúv syndrom. Změny u mladých lidí a bolesti jsou většinou z přetížení nohy, přetrenování, enetezopatie. V místě úponu šlachy nebo vazu na kost dochází k zánětlivé reakci okolí, tento stav bolí. Po vyšetření omezení zátěže, někdy i znehybnění v sádrovém obvazu nebo alespoň ortéze, krátkodobě Ibalgin, pohybová a fyzikální léčba na rehabiílitaci.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Bolest břicha po jídle? Na vině může být slinivka!
Články: Bolest břicha po jídle? Na vině může být slinivka!
Běžné zažívací obtíže lidé...
Rakovinu ledvin někdy prozradí bolavá záda
Články: Rakovinu ledvin někdy prozradí bolavá záda
Bolest v zádech nebo boku...
Vitamíny v těhotenství pomáhají rostoucímu miminku
Články: Vitamíny v těhotenství pomáhají rostoucímu miminku
Zdravá strava je nejlepší...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Bolesti zad (1. díl) - příčiny
Články: Bolesti zad (1. díl) - příčiny
Kdo by je neznal, vždyť...
Patní ostruha
Články: Patní ostruha
Počet lidí sužovaných...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: