Bolest čelisti po vrtání zubu

Dobrý den. Před necelým rokem jsem dostala po vyvrtání kazu do zubu zánět, který zasáhl i nerv. Paní zubařka mi nerv odstranila a poté jsem šla na vyčištění a vyplnění kořenových kanálků. Celá procedura byla dost nákladná, okolo 4 000 Kč a doktorka si dala záležet, proto jsem přesvědčená, že odvedla dobrou práci. Nicméně před dvěma dny mě začala bolet čelistní kost, ne celá, pouze úplně vzadu u ucha a pouze na pohmat. Před uchem mám i trochu zvětšenou uzlinu, pod spánkem, také jen na pohmat. Mám strach, že se mi třeba vrátil zánět do kanálků, protože se jednalo o sedmičku nahoře. Ale zub mě nebolí, ani zuby okolo. Zkoušela jsem do nich ťukat a nic. Normálně mohu jíst a pít, pouze ten konec kosti a uzlina před uchem na pohmat mírně bolí. Na dásni nemám žádný váček. O své zuby pečuji, pravidelně chodím na DH a důkladně čistím. Je možné, že je to spojeno s tím zubem? Nevím ani jak bych zánět poznala, když je zub vlastně mrtvý. A nebo nemůže to být třeba z ofouknutí? Ptám se, abych zbytečně nepanikařila, případně jestli mám k zubařce zajít. Rentgen kanálků mi dělala asi před půl rokem. Děkuji předem za Vaši odpověď. Kristýna

Odpověď odborníka:

Dobrý den, návštěvou Vaší zubní lékařky určitě nic nezkazíte. Pokud je zub v horní čelisti, může být daný problém od čelistních dutin, zánět trojklaného nervu, ofouknutí, nebo se nepodařilo dokonale pročistit a zaplnit kanálky je toho opravdu hodně.. přeji hezký den V. Štván

MDDr. Vladimír Štván
MDDr. Vladimír Štván

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Denticio s.r.o., Stomatologická klinika, Pardubice a Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x