Bolest chodidel

Dobrý den, Obracím se na Vás s mým problémem. již pátým dnem mne při delším stání, chůzi začne píchat pod patou na obou nohách. Je to docela intenzivní. KDyž si natáhnu nohy, tak to po nějaké době ustane. co by to tak mohlo být? děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Vaše sdělení je velmi povšechné, často se takto projevuje přetížení nohy a to vznikem úponové entezopatie Bolestivost při úponu šlachy nebo vazu se zánětlivými nemikrobními příznaky v místě úponu.Stav vyžaduje zklidnění a nepřetěžování, chladný obklad, jen krátce nesteroidní antireumatikum typu Ibalginu. Pokud se stav do 7-10 dní neupraví, vyšetření a rtg snímek nohy , někdy se jedná i o drobnou únavovou zlomeninu. U vás je ale výskyt na obou končetinách takže takový stav je velmi neoravděpodobný.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Vypozorujte si předpoklady ke vzniku rakoviny
Články: Vypozorujte si předpoklady ke vzniku rakoviny
Přinejmenším 85 % zhoubných...
Koloskopie
Články: Koloskopie
Koloskopie nebo také...
Myslíte si, že lékař nepozná, že kouříte? Omyl!
Články: Myslíte si, že lékař nepozná, že kouříte? Omyl!
Mezi standardní otázky při...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Anémie neboli chudokrevnost
Články: Anémie neboli chudokrevnost
V lidském těle dospělého...
Pozor na škrkavky!
Články: Pozor na škrkavky!
Škrkavka dětská, latinsky...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: