Bolest chodidla

Dobrý den,pane doktore. Už jste mi na mé některé dotazy odpovídal,děkuji za Vaše odpovědi. Problém který řeším stále dookola,se mi začína zdát jako neřešitelný a proto jsem Vás ještě chtěl požádat o Váš názor.Jde pouze o jednu nohu. V březnu 2013 jsem si podvrtnul kotník,rtg i ct-negat.Sádrová dlaha na 3 týdny,vznikla mi i trobmoza lítkováho svalu,jsem léčen warfarinem do dnes ale vše už je v normě. v červenci 2013 mi bylo povoleno docházet na rehab.ale i tak k užívání warfarínu jsem měl omezené možnosti.Docházel jsem 2 měsíce,Již v této době mě začala bolet klenba u té samé nohy,která mě bolí dodnes a bolí při každém došlapu i odrazu,nejhorší po ránu a po odpočinku,bolí mě to už 3 měsíce,stav se spíše zhoršuje.Ortoped mi provedl rtg,vše negat,ani p.ostruha,používám ortop.vložky i když plochou nohu nemám,opich kortikoidy do oblasti plan.aponeurozy-bez efektu,vyšetření EMG-vše v normě,měsíc jsem užíval i gabapentin,žádné výsledky.Podle ortopeda,se nejedná ani o zánět plantární fasciitis-vše bez otoku,jen silná bolest,při chůzi...Mám 3 lékaře,ortoped,neurolog,cévní,žadný neví o jakou nemoc se jedná,jen krčí rameny.MRI žádanku nedostanu,není ůdajně důvod. Tak hledám své odpovědi,touto cestou,rád bych byl zdráv a normálně chodil,protože nevím jak dlouho dokážu chodit po kraji chodidla. rehab.lékař mi zdělil že mám poruchu odvíjení chodidla a drhnutí v kotníku ale rtg-negat.Jsem už touto situací vyčerpaný a nevím jak se léčit..děkuji za Vaší odpověd.

Odpověď odborníka:

Po tolika negativních vyšetřeních není snadné odpovědět. Patrně se bude jednat o entezopatii, nemikrobní zánět v místě úponu šlachy nebo vazu na kost při přetížení nebo úrazu. Ortoped by měl bolest přísně lokalizovat, provést obstřik bolestivého místa mesokainem a kortikoidem, vhodná rehabilitace pohybovou a fyzikální léčbou, nepřretěžovaní chodidla. Někdy při potížích nezbude než začít léčbu minimálně 3 týdenním znehybněním sádrou a poté uvedené léčebné postupy. Pokud by se bolestivé místo odhalilo je vhodný i opakovaný nástřik upravenou vlastní krví s obohacenýmui stimulačními krevními destičkami, metoda PRP/ACP/. Nehradí pojišťovna. Obraťte se opětně na vašeho ortopeda.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: