Bolest chrbtice a sumenie v hlave

Dobry den,uz asi tri mesiace mavam bolesti chrbtice zhruba v strede a nasledne sum v hlave a bolest v lavom boku moze bolest chrbtice vyzarovat az do bolesti v lavom boku? Chrbticu mam krivu uz od narodenia ale nikdy som snou nemal take problemy ako teraz neboli ma stale ale pri dlhsom stati alebo pri cinnosti vyzadujuce nie uplne vzpriamenu polohu zacnem pocitovat nahlu bolest chrbtici aj v lavom boku mavam odtej doby i nizssi tlak 110 na 60 pulz 67 -70 uvazoval som o masazi i naprave krcnej chrbtice ak som to dobre napisal ale mam strach ci vobec mam nieco take absolvovat a som astmatik

Odpověď odborníka:

Ve Vaši situaci se vůbec nedivím, že se obáváte nápravy. Je u Vás příliš rizik, což není o stáří, ale o dlouhé době trvání funkčních poruch celé páteře, spojených se svalovou dysbalancí. Nejdříve doporučuji zajít za vaším lékařem, aby vyšetřením vyloučil, že se nejedná o součaný problém páteře, ale i vnitřní choroby, která může být sice vedlejším faktorem, významně však zhoršovat Váš pocit. Asthma vysloveně přivolává potíže v hrudní a krční páteře, byť opět není tou hlavní příčinou, ale pouze zhoršující situaci. Pokud váš lékař( minámlně i s RTG) vyloučí jiné závažnější koincid. choroby, pak budete muset vyhledat lékaře, který pracuje " aktivně fyzioterapeuticky" nebo fyzioterapeuta, který pracuje pod lékařovým dohledem( tedy ne na dálku spolupracujícím, přímým)Bude totiž potřeba obnovit statiku pánve a všechny závažné funkční poruchy celé páteře, pouze krční páteř by nebyla s dlouhodobým efektem, ba naopak.Běžná fyzioterapie v takové situaci je nedostačující, není dostatečně důrazná a přitom efektivní.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: