Bolest dk

Dobrý den,již tři týdny mě bolí DK,mravenčení a cukání svalů.Minerály jsem měl v laboratoři dobré,chtěl bych se zeptat zda je možné že je to jako důsledek léčby chronické prostatidy,kdy jsem během měsíce užíval ATB Doxybene,Fromilid a Ciplox,po dobu dvou týdnů i vše dohromady,celkem jsem užival antibiotka měsíc a kdyby ano,co dál?jestli je to trvalé,nebo se to upraví do normálu samo,nebo čím léčit,magnesium užívám.Má neuroložka mi řekla,že to možné je a ještě mě objednala na EMG,ale víc mi neřekla.Děkuji za názor nebo radu.

Odpověď odborníka:

\Dobrý den, tyto potíže mohou být parainfekční, tedy provázet infekční záležitost, v tom případě se nejspíše brzy upraví. Mohou ale být i projevem polyneuropatie, postižení periferních nervů. proto Vám paní doktorka objednala emg. Dle výsledku bude stanoven další postup. Pokud bude polyneuropatie prokázána, bude třeba pátrat po jejích příčinách. Často je to cukrovka, může to být postižení štítné žlázy, borreliosa a spousta dalších možností, v části případů se příčina nezjistí, ale jistě jsou léky ke zmírnění brnění.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Rakovina prostaty: řešení počátečního stadia má více podob
Vyberte nejlepší lék na svou alergii
Články: Vyberte nejlepší lék na svou alergii
Pokud patříte mezi pylové...
Ultrazvuk břicha
Články: Ultrazvuk břicha
Ultrazvuk, UZ nebo SONO je...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Biologická léčba mění k lepšímu i osudy českých pacientů
Jak rozpoznat mimoděložní těhotenství
Články: Jak rozpoznat mimoděložní těhotenství
Pokud se oplozené vajíčko...
Nebojte se kolonoskopie!
Články: Nebojte se kolonoskopie!
Kolonoskopické vyšetření...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: