Bolest hlavy

Již devátý den mě bolí hlava v oblasti pravého spánku. Bolest není nijak zvlášť silná (i když dnes mi přijde silnější než předchozí dny) a netrvá v kuse ale několikrát za den vždy jen na chvilku - třeba několik minut. Prášky na bolest neberu, nejsou zatím potřeba. Den před objevením se bolesti jsem maturovala, takže jsem byla pod docela velkým stresem. Dva týdny před tím jsem prodělala operaci slepého střeva, takže další stres. A k tomu jsem začala v nové práci. U lékaře jsem byla a jsem objednaná na CT vyšetření, ale až za měsíc. Lékařka řekla, že to bude pravděpodobně stres spojený s krční páteří. Pravda je, že držení těla nemám ideální, před maturitou jsem seděla téměř 2 týdny v kuse nad učebnicemi nebo u počítače a na kolejích nemám nijak zvlášť kvalitní matrace a polštáře. Přesto mám hrozný strach, aby se nejednalo o nádor. Otec mé matky zemřel na nádor na mozku ve 30 letech, byl nezhoubný, ale bohužel se nepovedla operace. Nemám zatím pocit, že bych měla jiné příznaky. Akorát mám pocit lehké ztráty rovnováhy..ale ne že bych upadla nebo podobně, je spíš takový stav jako při nízkém tlaku, na který také trpím. Také si myslím, že tento pocit souvisí spíš s pschykou. Už týden nemyslím na nic jiného než a nádor a mám z toho opravdu hrůzu. Pořád kontroluju jestli nemám jiné příznaky a prostě se moc pozoruju. Nevím co si mám myslet o té krční páteři, protože krk ani nic jiného mě nebolí, a krční svaly sice trochu ztuhlé mám, ale jak jsem pochopila pani doktorku, tak ne nijak zvlášť moc. Je možné že i přes to souvisí bolest hlavy s krční páteří? I když bolest je v oblasti pravého spánku? Pravda je, že jsem včera seděla u počítače a hlava začala bolet, pak jsem toho nechala a tak do půl hodinky bolest přestala, pak jsem šla opět k počítači a opakovalo se to. Bolest cítím také po ránu. Omlouvám se za tak rozsáhlý dotaz, ale mám opravdu strach a zajímalo by mně co si o tom myslíte. Také jsem přemýšlela, že bych zkusila zajít na psychiatrii, jestli by mi na ten měsíc nenapsali přášky na uklidnění. Jsem opravdu celkem vystresovaná a nedokážu se pořádně na nic jiného soustředit. Myslíte že je to vhodné a že by mi to mohlo pomoci? Předem moc děkuji za Váš čas a odpověď.

Odpověď odborníka:

Na nádor nemyslete, jednak mozkové nádory nejsou dědičné, jednak nejsou nijak časté. Na bolest hlavy trpí strašně moc lidí a nádorů mozku je málo. Váš problém může být i migréna. Lékařka vám odpověděla správně, stres, psychika a zablokovaná krční páteř může udělat až nesnesitelné bolesti hlavy. Klidně si vezměte Ibalgin 400 mg, proč byste se měla trápit bolestí? Vyčkejte CT, pokud se zbavíte bolestí (pomocí napři. Ibalginu), bude vám líp a i psychika se zklidní.

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: