Bolest hlavy

Paní doktorko Novotná,děkuji Vám za bleskovou odpověď. Bohužel ,mě neposunula dál ani o milimetr. Bolest nastala asi před rokem, zcela náhle, bolesti hlavy na pravé straně až do čela.Po 14 dnech škaredá rýma.Diagnosa - zánět dutin - 3x ATB, 2x punkce.Po punkci ani ATB bolest vůbec nepovolila,ale zánět byl vyléčen.Bolest se pak pošoupla i do horní čelisti vpravo.Pojala jsem podezření na zub 7 vpravo nahoře.Nechala jsem ji vytrhnout.Bolest hlavy přestala, ale v čelisti zůstala i po zhojení rány a navíc zasáhla i dolní čelist.Od té doby jen trháme a lečíme zuby,ale nikde nic nesvědčí o zánětu nebo něco podobného.Bolest je trvalá, nepřestává nikdy, vnímám ji celý den. Je to bolest jako když máte v botě hladký kamínek, který vás pořád tlačí.Mohu jíst, pít i mluvit, bolest se nestupňuje a nic ji nevyvolává.Žádné volně prodejně léky na bolest potíže nezmírní, je to pořád stejné.Bolest není vystřelující, jen někdy je horší, jak jsem psala- bolí i v krku vpravo,pak pod ušním lalůčkem a za ním až do krčních svalů.Trvá to třeba 5 dní a pak se to zase zmírní jen na tu čelist. Večer, když si na tu čelist lehnu, zdá se mi ,že je to o hodně lepší a usnu, v noci mě to nevzbudí, ale ráno vstanu a problém je znovu na světě. Nemám krční mandle od 16 let a vpravo mám po mandli malý zůstatek, který se mi vůbec nelíbí, ale na ORL se jim to líbí :-).Tak já už nevím. Myslíte, že mohu mít v čelisti v měkkých tkáních nějakou cystu, kterou OPG neodhalí?Někde třeba hodně vzadu v čelisti?Už asi plácám nesmysly, ale nevím, kam se už obrátit ,aby mi někdo pomohl. A silné léky na bolest od neurologa nepovažuji za vhodné. Něco se děje a já nevím co.Paní doktorko, kdybych byla Váš pacient a přišla s tímto problémem, co by jste mi udělala za vyšetření, kdyby ORL a neurologie trvaly na tom ,že u nich vše ok? Předem děkuji za odpověd S přáním dobré pohody Vladimíra

Odpověď odborníka:

Pro zopakování:neurolog,ORL lékař a stomatolog nezjistili patologický nález.OPG zjistí změny v kostech,ne v měkkých tkáním,ty by ale byly zjistitelné při klinickém vyšetření.Bolesti mohou být i postpunkční,ale pokud tyto byly prováděny před rokem,již by měly odeznít.Doporučuji vyšetření v poradně pro bolest (algeziologická por.).

MUDr. Marie Vaňačová
MUDr. Marie Vaňačová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Soukromá ordinace praktického lékaře pro dospělé, Tábor

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: