Bolest hlavy

Dobrý den, chtěla bych vás požádat o radu.Před čtyrmi lety jsem byla vyšetřována na MR pro bolesti hlavy.Závěr byl nález mikroadenomu hypofýzy v pravé polovině adenohypofýzy.O velikosti 2mm.Dost dlouhou dobu jsem trpěla křecovými bolestmi hlavy.A při jednom asi zřejmě záchvatu se mi obličej zabarvil do fialova a byla nutná hospitalizace.Nějakou dobu jsem tak velké bolesti neměla.Ale přeci jenom mě hlava bolela.Asi tak před půl rokem mi opět začaly tyto bolesti.Spojené s horším dýcháním.Brněním rukou,nohou a hlavy.Protože se mi zpráva z té minulé MR dostala do ruky až nedávno rozhodla jsem se vyhledat pomoc u jiného neurologa.Ten mě poslal na vyšetření EEG,MR a vyšetření prolaktinu.Výsledek vyšetření z prolaktinu je hodnota 206mIU/l.V EEG byl nález ostřejších vln.Bohužel vám nemohu napsat přesné znění zprávy z EEG, protože zprávu z tohoto vyšetření nemám.A výsledek MR dopadl pozitivně.Byla bych velmi ráda kdyby to bylo v pořádku.Ale laicky mi nejde do hlavy že by takový nález mohl zmizet.V této nové zprávě není ani malý náznak o nějakém nálezu.Můj lékař mi sdělil že vymizení adenomu není možné bez nějaké léčby.A proto se obracím z prosbou na vás.Aby jste mi poradily jak se mám zachovat při této situaci a při stálých bolestech hlavy.A jak je možné že tyto výsledky se výrazně liší.Předem děkuji za odpověď.S přáním hezkého dne Lucie.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je velice nepravděpodobné, že by se tento nález samovolně vytratil, doporučovala bych se pokusit sehnat medikaci a d předchozího o ošetřujícího neurologa a případně provedení kontrolního MRI či PET scanu.Dále bych doporučovala konzultaci neurologem k nasazení profylaktické léčby bolestí hlavy např. užití sumatriptanů-Cinnie, Sumigra.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x