Bolest hlavy

Dobry den, od 15 let trpim na silne migreny, vzdy byly tak jednou za pul roku, v posledni dobe jsou kazdych 14 dni. Tryptany nijak nepomahaji, ani profylakticka lecba. Vyzkousela jsem convulex, lyricu a dalsi.. Doktorka mi rekla ze patrim mezi ty pro ktere uz nema zadny lek a ze to vzdy budu muset protrpet v posteli. Jsou to ale tak silne bolesti ze si nedokazu dojit ani na zachod, ztracim zrak a nepretrzite treba tri dny zvracim. Neda se s tim zit. Vetsinou skoncim na pohotovosti na kapacce. Studuju, jsem sama na koleji a kdyz mam migrenu nedokazu se o sebe ani sama postarat. Ani analgetika nijak zvlast nepomáhají.. Pouze trochu indometacin. Leky jako novalgin, algifen, paralen vubec nijak nepomuzou. Potrebovala bych nejakou radu co dal. Jinak jsek absolvovala MR, eeg, ekg, rentgeny.. Vse v poradku. Prosim poradte!

Odpověď odborníka:

Milá Iveto,o problematice migrény jste dostatečně informovaná.Vidíte sama,že to není jednoduché a každý člověk je originál,tak k tomu musíme přistupovat.Vám nezbývá než zkoušet efekt jednotlivých analgetika.Vždy platí,že lék se musí podat hned při prvních příznacích v dostatečné dávce,obvykle dvojnásobná dávka například effervescentního Paralenu nebo Ibalginu.

MUDr. Eliška Klímová
MUDr. Eliška Klímová

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Neurologie-EMG s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Tento nejčastější typ náhlé...
Jizva po operaci srdce může být i nenápadná
Články: Jizva po operaci srdce může být i nenápadná
Člověk je po takovém...
Vánoční hody pro zdravá játra
Články: Vánoční hody pro zdravá játra
Můj kamarád (nikoli žertem...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Podezření na kýlu? Poraďte se on-line!
Články: Podezření na kýlu? Poraďte se on-line!
Kýly patří k nejčastějším...
Růstové grafy ukážou
Články: Růstové grafy ukážou "budoucnost"
Růst a jeho sledování patří...
Menší výška dítěte nemusí hned znamenat poruchu růstu
Články: Menší výška dítěte nemusí hned znamenat poruchu růstu
S narozením dítěte se od...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x