Bolest hlavy dítěte

Moje pětiletá vnučka trpí již pár let poměrně častými bolestmi hlavy, na které nepomáhá paralen, musí uživat nurofen. Když po delší době navštívila lékaře ORL, prosvítil jí dutiny a sdělil, že nejsou vůbec vidět, ale že to může být tím, že je ještě nemá vyvinuté. Tehdy jí bylo necelých pět let a byla veliká tak na šest let. O rentgenu neuvažoval, že ji nebude zatěžovat. Problémy přetrvávají, přistupují další. Jaký je váš názor na tento přístup? Neměla by dcera vyhledat jiného lékaře?

Odpověď odborníka:

Dobrý den Jano! Dítě trpící opakovanými bolestmi hlavy by mělo být podrobně vyšetřeno, především dětským neurologem. Rentgen vedlejších dutin nosních bych považovala za vhodný, radiační zátěž je v tomto případě zcela minimální.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x