Bolest hlavy, parciální záchvaty

Rád bych se na Vás obrátil s dotazem ohledně obtíží, které trvají přibližně 3 týdny. Na začátek bych rád poznamenal, že jsem po 2 epileptických záchvatech s bezvědomím, poslední před pěti lety. Od té doby beru Timonil 300 Retard dávkování 1-0-1. Poslední 4 roky EEG bez nálezu. Před pěti lety CT a MR obojí bez nálezu. Poslední 3 týdny trpím migrénami, občas bolest za krkem, obtíže podobné parciálním záchvatům, které se projevují zalehnutím uší, silnou migrénou a únavou. Občas migrény v noci a díky tomu nespavost a pocity jako při horečce, ale teplotu nemám ani zvýšenou. Za poslední 2 dny zlepšení. Minulý týden provedeno EEG, neurologické vyšetření, kompletní vyšetření na ORL (z důvodu zaléhání uší) a kontrola hladiny léků v krvi. Naprosto vše v pořádku a bez nálezu. Rád bych Vás požádal o radu, na co se zaměřit dále, jelikož všechna vyšetření co jsem podstoupil jsou v pořádku. Nejedná se o stavy, které by mě poutaly na postel, ale dost znepříjemňují život a nerad bych něco zanedbal. Předem děkuji za jakoukoli odpověď.

Odpověď odborníka:

Bolesti hlavy mohou mít celou řadu příčin. Poměrně častou příčinou je krční páteř, která může vyvolávat bolesti hlavy až podobné migréně, Píšete, že jste měl minulý týden EEG a neurologické vyšetření, takže předpokládám, že jste se s těmito problémy svěřil i svému neurologovi. Sdělil Vám svůj názor ?
Jinak při bolesti hlavy je také nutné dbát na dostatek tekutin. Zkuste rozvičovat krční páteř, případně můžete zkusit masáž.
K údaji o možném parciálním záchvatu - zalehnutím v uších a bolestí hlavy se parciální epileoptický záchvat neprojevuje,

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
-5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: