Bolest hlezna

Dobrý den, před asi 7 lety jsem nešikovně šlápl na obrubník klenbou pravé nohy a druhý den jsem nemohl na nohu chodit. Ortoped provedl RTG a jednalo se o nějaký problém kloubu, který je pod vnitřním kotníkem. Následovaly rehabilitace a bolest odezněla. Po delší době jsem špatně šlápl při běhu a opět to samé. Samo odeznělo. V neděli jsem byl poprvé na squashy a druhý den jsem pomalu nedošel do práce, jak vnitřní strana chodidla bolela. Během dne se to docela rozchodí díky stahovací sportovní ortéze a pomocí masti Traumaplant. Je to dosti obtěžující, protože musím našlapovat na vnější stranu chodidla. Jsem objednán k ortopedovi, ale bohužel až za dva týdny. Místo bolesti není oteklé, možná pouze nepatrně, modřina žádná. Ještě bych uvedl, že mám ploché nohy, proto asi i ta podkotníková oblast trpí více a běžně po probuzení tak 2 minuty musím našlapovat opatrně kvůli menší bolesti. Vím, že mou diagnózu nemůžete stanovit, ale třeba poradite jak postupovat. Co jsem četl, tak takovéto bolesti trvají i týdny a já už jsem nesvůj po 5 dnech. Děkuji a přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Je nutné ortopedické vyšetření může se jendat o poškození kloubů v oblasti zánártních kůstek, poranněí šlachy jdoucí za vnitřním kotníkem a nebo postupně se projevující potíže od ploché nohy. Další postup dle rtg vyšetření většinou rehabilitace a možná i ortopedické vložky , které podepřou klenbu nohy. Rychlá rada krom odlehčení asi neexistuje

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: