Bolest hlezna po výronu

Dobrý den 21.7 jsem běžela a nějak jsem spadla a bolel mě kotník.PO příchodu domů jsem si kotník namazala a stáhla obinadlem.Kotník jsem nezatěžovala po týdnu mě i přesto pořád bolel.Šla jsem ke své praktické doktorce která řekla že by se na to měl podívat chirurg poslala mě na vyšetření do nemocnice.Další den v nemocnici jsem šla na rentgen poté lékař řekl že se jedná o výron.Předepsal mi ortézu a na noc si to mám mazat a stáhnout obinadlem.Nohu nemám zatěžovat a kdyby noha bolela tak máme za 14 dní přijít to řekl doktor 6.8 kdy jsem u něho byla.Nohu jsem se snažila nezatěžovat.PO 14 dnech jsme uznali že pokud budu dál nosit ortézu tak to bude bez problému a tak jsme nešli na chirurgii.Jenže kotník mě pořád bolí mám ho trochu oteklý leduji ho a stále mažu kousek někam jdu a bolí mě kotník.Chtěla jsem se zeptat co mám dělat a jestli můžu chodit na tělocvik.Vím že jsme to asi zanedbali jak se bude kotník dál vyšetřovat dostanu sádru??Děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Vzhledem k závažnosti poranění hlezna byla imobilizace , vždy lépe sádrou, příliš krátká. Nyní uplynulo již 6 týdnů od úrazu, měkká ortéza bude užitečná, jistě i léčba a to pohybová a fyzikální na rehabilitaci. Určitě bych doporučil kontrolu na ortopedii. Ortoped posoudí, zda se nejedná o nestabilitu hlezna a podle stavu doporučí další léčbu. Zhojení podvrtnutí vyžaduje znehybnění někdy až na 6 týdnů a doléčení na rehabilitaci. Sportování bude jistě ještě s časovým odkladem.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Mrznou vám i v posteli nohy? Homeopatie zařídí teplo
Články: Mrznou vám i v posteli nohy? Homeopatie zařídí teplo
Na ledové ruce nebo nohy si...
Kdy nám hrozí ztráta čichu?
Články: Kdy nám hrozí ztráta čichu?
Ztráta čichu neboli anosmie...
Chemoterapie poškozuje spánkový rytmus
Články: Chemoterapie poškozuje spánkový rytmus
Spánek představuje šanci...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
I s artrózou můžete vyšívat
Články: I s artrózou můžete vyšívat
Přinášíme několik tipů, jak...
Dráždivý tračník
Články: Dráždivý tračník
Nejodvážnější lékařské...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: