Bolest horního řezáku po zaplombování

Dobrý den, na fotbalovém tréninku jsem dostal míčem do obličeje a ulomil se mi kousek horního řezáku jakoby z vnější strany a taky rožek zubu, tak jsem hned druhý den šel k zubaři na pohotovost a ten mi řekl, že vrtat by to byla škoda tak mi dal rovnou za 600kč bílou plombu a spravil mi poškozenou sklovinu. Už je to víc jak týden od plombování a zub když ním něco zkousnu tak bolí. Děkuji za radu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, po úrazu zubu může dojít k různým situacím. Důležité pro mne je, jak velká část zubu byla odlomena. Z popisu mám pocit, že pouze malý kousek. Uvnitř zubu najdete cévy a nervy v tzv. dřeňové dutině a ta by měla být neporušena. Bolest může být dána prasknutím zubu, traumatem při posunu zubu při úderu, nebo jeho odumíráním. Pokud je u takového zubu viklavost, měl by být dočasně zdlahován k sousedovi. Pokud je bolest mírná vyčkejte. Pokud se obtíže zhorší zajděte k lékaři a uvidíte. Zub vyšetří, zhotoví rentgenový snímek a na podkladě výsledků Vám nabídne možnosti - vyčkat/vybavit/endodonticky ošetřit (zaplnit kořenový kanálek. S přáním pěkného dne Václav Manhart

MDDr. Václav Manhart
MDDr. Václav Manhart

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Zubní centrum U smile

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Ječné zrno
Články: Ječné zrno
Ječné zrno, hordeolum, je...
Čtvrtina lidí s lupénkou má možná také psoriatickou artritidu, ale neví o tom
Rozcvičte diagnózu zvanou psoriatická artritida
Články: Rozcvičte diagnózu zvanou psoriatická artritida
Toto onemocnění může vést...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Uzly ve štítné žláze
Články: Uzly ve štítné žláze
Uzly ve štítné žláze jsou...
Předoperační vyšetření
Články: Předoperační vyšetření
Předoperační vyšetření je...
Crohnova choroba, nebo endometrióza? Příznaky (ne)musí napovědět vždy
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: