Bolest jednoho trnového výběžku při doteku

Dobrý den, před 3-4 měsíci jsem si v leže protahoval záda střídavým natahováním nohou jako vždy a stejně jako každý den mi křuplo ve spodní části zad, ale tentokrát jsem to udělal moc zbrkle a druhý den mě z toho hodně bolela záda. Bolest byla velice intenzivní po dobu 2-3 dnů, poté postupně ustupovala a vracela se při práci v předklonu. 14 dní poté jsem zvedal něco těžkého s předpaženýma rukama a od té doby mě záda přestala bolet. Domnívám se tedy, že něco zapadlo zpátky na své místo a mělo by to být v pořádku. Mohu dělat jakýkoliv pohyb (úklony, předklon, záklon) bez bolesti, ale po hmatu cítím, že je jeden z obratlů vyhnutý cca 0,5 cm doprava a pouze z pravé strany při dotyku bolí. Jsem momentálně dlouhodobě v zahraničí a tak si nemohu zajít k doktorovi. Chtěl bych vědět, jestli je to něco vážného, nebo zda to ještě pár měsíců počká, než se vrátím. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, přestože často dochází u pacientů k subjektivnímu pocitu, že je obratel někam ´´vyhnutý´´, tak RTG žádný posun neprokáže. K posunu obratle je totiž třeba opravdu enormního násilí. Vaše obtíže tedy byly s velkou pravděpodobností způsobeny pouze spazmem svalovým po přetížení a pokud v tuto chvíli netrpíte zásadními obtížemi, není návštěva lékaře nutná.

MUDr. Jiří Šrámek
MUDr. Jiří Šrámek

Specializace: Chirurgie páteře
Pracoviště: ProSpine, Německo

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Co je to hydrokéla?
Články: Co je to hydrokéla?
Hydrokéla je označení pro...
Zadáno pro ženy: přírodní léčba infekcí močových cest
Články: Zadáno pro ženy: přírodní léčba infekcí močových cest
Pálení a řezání při močení...
Patní ostruha
Články: Patní ostruha
Počet lidí sužovaných...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: