Bolest kloubů

Oprava : předepsaný lék - Piascledine Dobrý den, byla jsem 24. 3 . 2015 u ortopeda na vyšetření, neb mě bolí několik měsíců pravé koleno, rameno i loket a pravá strana krční páteře. Pan doktor mi řekl, že může vyšetřovat jen jednu část těla na pojištˇovnu, tak jsem si vybrala koleno, které mi prohlédl , poslal na rentgen a stanovil diagnozu. Jenže osteoartroza je i v ostatních kloubech, když mě bolí, ne? Opravdu mě nemůže prohlédnout celkově? To pojištˇovna neuhradí? Nebo mám změnit lékaře? Předepsal mi piascledine. Měřím 162cm a vážím 54 kg, doporučil mi necvičit jógu - kleky a sed se zkříženýma nohama nemám dělat, vyhnout se schodům. Nevím, zda by pomohla rehabilitace, on ji nenavrhl, prý uvidíme, kontrola za 3 týdny. Děkuji za odpovědˇ. Ilona

Odpověď odborníka:

I podle pojišťovny máte nárok na t.zv. druhý pohled, kdy můžete navštívit jiného ortopeda, který vás může vyšetřit. Při osteoartroze patří pohybová a fyzikální léčba na rehabilitaci včetně lázeňské léčby mezi ty nejhlavnější. Při kontrole u ortopeda si vyžádejte její doporučení.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: