Bolest kloubů

Dobrý den jsem už uplne zoufala mam dvoumesicni miminko a dvouletou holcicku. Do druhého porodu jsem byla uplne zdrava. Zaclo to uz v tehotenstvi hrozil predcasny porod v oem mesici mi nasadili polyginax magnesium a pichli koetikoidy na dozrani plic miminka me zacli bolwt nohy pry se borti klendby nohy mi dost dpadli dovnitř zacli bolet kolena prisuzovala jsem to k tem klendbam. Mala se narodila da se rict v termínu přirozenou cestou bez problémů druhy den po porodu jsem si vsimla oteklich a zarudlich klubu na prstech rukou asi po tydnu jsem si vsimla boule na predlokti byl proveden rentgen pry kostni vyrustek zacli me bolet klouby na prstech rukou zapesti kolena tak ze jsem nevysla schody malou jsem na kojeni ani pomalu neuzvedla dr doporucil prestat kojit. Na gynekologii mi rekli ze mam rozhazene hormony. Jenze se to pořád jen horsi k rukam se pridala silna bolest ramen a klicnich kosti u hrudniho kose do drepu si nesednu a ze zeme se sama nepostavim pridala se silna bolest prave kycle ktera mi nedovoli se pohybovat po byte se doslova plazim a brecim bolesti na hrbetu ruky u zapesti se udrlali uzliky revmatolozka tedy nakonec usoudila ze to mazna revma bude i kdyz v krvy vyslo negativne a udelala dalsi odbery n imunologii ale ty budou az za tri tydny do te doby nasadila salazopyrin a prednison. Obvodni ddlala testy na boreliozu vysli hranicni tak se budou pry opakovat s toho sameho odberu.jsem uz zoufala leve koleno mam dost natekle otroped tvrdi ze je tam voda revmatolozka ze neni a nikdo s tim nic nedela ja uz nejsem schopna postarat se sam o deti :( Prosim poeadte co delat kam jit

Odpověď odborníka:

Průběh velmi napovídá na diagnozu revmatoidní artritidy. Stav se zhoršil těhotenstvím. Je třeba vyšetření na revmatologii dokončit, absolvovat potřebné léky - antirevmatika, dnes je již repertoár rozsáhlý a léčba je relativně velmi úspěšná. Dokončit vyloučení proběhlé borreliozy, hraniční testy jsou v obyvatelstvu velmi časté. Následně pohybová a fyzikální léčba na rehabilitaci a pokud bude možné i lázeňská léčba.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+9 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: