Bolest kloubů

Dobrý den, mám jak mi dříve řekl lékař i na rehabilitaci..hypermobilní klouby. Od malička mi loupalo v kolenou, ale nikterak nikdy nic nebolelo. Po prvním porodu mi začlao loupat snad v každém kloubu v těle. Bezbolestně, jen v pravém koleni jsem občas při pokleku pocítila bolest. to ale ustoupilo. Posledního půl roku mne však koleno bolí dost ne však neustále... naposledy před měsícem, použila jsem tejpy a bolest ustoupila. nyní je tu opět, při pokrčení, chůzi do schodů to bolí víc jak při klasické chůzi, při té mne to celkem nebolí vůbec..lupne v kosti a u toho to zabolí a celkem dost nepříjemně...z vnější strany. Jsem nyní podruhé těhotná a proto nijak necvičím, ani se nepřetěžuji. Na váze jsem zatím přibrala 2kg, tudíž o přetěžoání kloubů asi nepůjde. Dá se to řešit zatím nějak těmi tejpy nebo by jste i v době těhotenství doporučil řešení na ortopedii? Předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Pokud se jedná o hypermobilitu ta se i na rehabilitaci léčí obtížně, je na místě v podstatě jen posilování kolemkloubního svalstva, v případě kolena především čtyřhlavého svalu, svaly zadní části stehna. U vás je třeba myslet ještě na možnou chondropatii, kde po přetížení oslabená možná ne úplně zralá kloubní chrupavková výstelka reaguje na přetížení prosáknutím, mnohdy i mikrotrhlinkami a to vše bolí. Zde jen nepřetěžování a dostatek vitamínů a bílkovin. Rovněž svalové posílení. Určitě bych ještě absolvoval revmatologické vyšetření, vyšetření vzorku krve na revmatickou aktivitu. Podle všech výsledků další postup.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x